Мечтите са в краката ни!

Луис Белтран - Вълшебникът от Валенсия

Изображението на "момичето с люлката" просто се забелязва. Толкова мечтателно, а в същото време не губи връзка с реалността. Не отрича истинския свят, въпреки че застава над него. Прекрасна фото манипулация. 

След като забелязвах няколко пъти момичето по различни профилни снимки и сайтове, забелязах и още нещо – името на автора го нямаше никъде. Това често се случва. Силата на добрите творби е в това, че ни предизвикват да изпитаме собствените си чувства и мисли, когато ги наблюдаваме. Създателите ги дават, а после отстъпват на заден план. Може би точно така трябва да бъде. 

И все пак, реших да издиря "бащата" на момичето с люлката. Да видя и другите му произведения, да го попитам какво лично той влага в тях. Определено не съжалявам, че го направих. Запознах се с работата на един истински магьосник от Валенсия, който използва въображението и уменията си, за да създава приказни светове. И успява да постигне цялата емоционалност, красота, оптимистичност на изображенията си, без да обръща окончателно гръб на реалния свят. Тук и сега.

Мечтите са в краката ни!  

Всъщност, Луис Белтран не е никакъв магьосник. Казва за себе си, че е напълно обикновен човек, със същите надежди и мечти, каквито имат останалите. Просто е разбрал магията на самия живот. Съвсем проста – да превърнеш в професия не онова, което възрастните са те подвели да учиш, а онова, за което сърцето ти мечтае. Още от дете. А магията на живота е следната: той винаги ще те подкрепи да следваш таланта си, дори и когато всички останали казват, че искаш невъзможни неща. Нерентабилни. 

На Луис му е отнело време, докато научи отговорите, които като малък е знаел, а после, пораствайки, е забравил. Не е мислел, че има талант и е опитвал да се посвети на нещо, съвсем различно от настоящата му творческа работа. Завършил е "Бизнес администрация" в Университета в Уелс. Въпреки че от край време усещал "връзката" с фотографията, в продължение на 10 години работел като одитор. 

За собствено щастие и за щастие на увеличаващите се почитатели, преди няколко години Луис намерил себе си в модерните технологии. Намерил възможност да изрази света на мечтите си, които винаги е обичал. Започнал да се занимава с фотоманипулация, качвал резултатите в Интернет и радостните отзиви не закъснели. Оттогава Луис е отдаден изцяло на преоткрития си талант, който след известно житейско лутане, е превърнал в професия. Сега е на 38 години и се определя като щастлив човек с щастливо сърце. Защото успява да покаже наяве мечтите си. Чрез изкуството. 

Мечтите са в краката ни!

Момичето с люлката? Творбата се казва "В краката ѝ", а идеята за нея се родила по време на обиколка из Банкок. "Изпитах две много различни чувства. От една страна, не можех да дишам от забързаното ежедневие. От друга страна, бях завладян от величието и контрастите на града. Завладя ме идеята за момиче, което се люлее над всичко това. От нейната позиция градът е различен – няма проблеми и притеснения, светът е спокоен и съвършен". И ако не можем да построим такъв свят наистина и завинаги, защо да не го създадем поне като фотография? Защо да не помечтаем? 

Разбира се, всеки сам трябва да изживее собствените си чувства, да се разграничи или да се припознае в момичето. И в останалите героите от картините на Луис – видими и невидими. Можете да се насладите на някои от тях в галерията ни.

Важното е да мислим, без да забравяме за мечтите си. И обратното. Защото историята, прозренията на повечето щастливи и успели хора толкова много приличат на онова, което ми разказа Луис, че вече съм сигурна: всеки може да постигне мечтите си. Пътят е изминаван хиляди пъти, защо да не го измина и аз? 

Мечтите са в краката ни! Мечтите са в краката ни!

52 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay