Елфите и обущарят Маноло Бланик

Старата приказка с нови картинки

"The Elves and the Shoemaker", на български обикновено я превеждат като "Обущарят и джуджетата" - помните ли я тази приказка? Кари Брадшоу със сигурност си я спомня, а сега ще ѝ стане най-любимата на света. Защото е излязла във вариант, в който главен герой е най-обичаният от сексапилната гражданка обущар - Маноло Бланик. Негови са и прекрасните илюстрации.

В оригиналния вариант, поне така, както са го разказали Братя Грим, обущарят е беден и едва свързва двата края. Сръчните елфчета започват тайно да влизат в работилницата му и да майсторят нощем обувки, които той през деня успява да продаде и да си спечели доволно количество пари. Една нощ обущарят и жена му се скриват, за да видят кой прави стоката, след което ушиват дрешки за благодарност към малките си помощници. Когато им ги дават обаче, елфите се оказват свободни от задължението си да шият обувки и си отиват по живо, по здраво.

Елфите и обущарят Маноло Бланик

Новата адаптация е дело на фешън писателката Камила Мортън, която определя жанра на книжката си като "моден приказен мемоар". В него тя успява да създаде оригинална и забавна комбинация между добре познатата историйка и биографията на самия Маноло Бланик. От детството му в бананова плантация на Канарските острови, до превръщането на името му в нарицателно за "приказни" обувки.

Засега ние можем само да си мечтаем - както за колекция от пъстрите модели на Маноло, така и за книжката с илюстрациите му. Обаче успяхме да намерим няколко от тях - можете да ги "разлистите" в галерията ни.

Елфите и обущарят Маноло Бланик

Happy End.

 

25 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 04.05.2012|13:38
интересно
2
Не е посочен 02.05.2012|09:57
много свежарско
1
Не е посочен 29.04.2012|16:16
Американците са забележителен народ и най- нищожната идея може да направи собственика си богат. Според мен тази книжка е едва първата от дълга поредица, а за да успее собственик на известно име да се вреди за приказка сигурно ще има големи наддавания.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay