Непреходните уроци на Айнщайн за любовта

На какво може да ни научи един велик гений, щом стане въпрос за любов?

Непреходните уроци на Айнщайн за любовта

Любовта е сложно нещо. Често прилича на неразрешима загадка или на уравнение с много неизвестни. Понякога ни се струва, че е наложително да има някакво специално обучение, което да ни подготвя за капризите на сърцето.

И какво правим, когато имаме нужда от подготовка? Обръщаме се към учители. А какъв по-добър учител от един истински гений?

Алберт Айнщайн е мъжът, който печели Нобелова награда за теоритична физика. От него очакваме да има толкова солидни и мъдри мисли не само за вселената, но и за любовта.

Нищо, че веднъж е казал: "Трайната хармония с жена бе начинание, в което се провалих два пъти, при това доста грациозно.” А на всичкото отгоре се е оженил за братовчедка си…

И все пак, нека видим какво е имал да каже за любовта и връзките един от най-великите умове, които светът е виждал:

"Всеки мъж, който може да шофира безопасно, докато целува красиво момиче, не влага в целувката заслуженото внимание.”
Вярно твърдение. Целувката с красива жена би трябвало да те пренася някъде отвъд познатия свят, да те кара да летиш сред звездите. Това не е нещо, което искаш да направиш, докато "летиш" по магистралата.

"Когато ухажвате красиво момиче, един час ви се струва като една секунда. Когато седнете върху горящ въглен, една секунда ви се струва като цял час. Това е относителността.”
Относителността никога преди не е имала толкова голям смисъл. Всичко става доста относително, когато трепетите на сърцето са намесени, а адреналинът се покачва.

Непреходните уроци на Айнщайн за любовта

"Не можете да вините гравитацията за това, че падате в плен на любовта.”
А колко удобно щеше да бъде, ако можехме? В любовта няма смисъл - иначе все някой щеше да го е открил досега. Тя просто е естествената връзка между двама човека, непреодолима като гравитацията.

"Любовта е по-добър учител от задължението.”
Връзките изискват труд, но те не са работа. Ти работиш над тях, защото са част от теб и крайният резултат е по-добър и задоволяващ от която и да е финансова облага. Любовта ни кара да научаваме неподозирани неща за нашата същност.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е, сякаш не съществуват чудеса. Другият е, сякаш всяко нещо е чудо."
Любовта, сама по себе си, е едно малко чудо. Прекрасна част от живота ни, без която сме изгубени. Щом я открием, трябва да се отнасяме с нея като с чудо.

За още любовни вдъхновения, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay