6 мъдри житейски урока, които научихме от “Сексът и градът”

Ето на какво ни научиха любимите ни най-добри приятелки!

6 мъдри житейски урока, които научихме от “Сексът и градът”

"Сексът и градът” е от онези сераили, които никога няма да излязат от мода и да станат скучни за гледане. Това е така, защото всички сме попадали или все още попадаме в ситуациите, в които попадат иконичните героини в него. Уроците, които той ни дава, също са непреходни, защото са изключително валидни към днешна дата.

Днес ви предлагаме отново да си припомним едни от най-силните реплики на Кари, Саманта, Миранда и Шарлот. На какво успяха да ни научат тези момичета? И защо продължаваме да се обръщаме към този сериал толкова много години след неговия край? Отговорът е един - "Сексът и градът” е като малък наръчник за всяко момиче!

1. Живейте за момента
"В крайна сметка всичко ще си дойде на мястото, а дотогава - смей се на бъркотията, живей за момента и знай, че всичко се случва с някаква причина.”

Не всичко ще върви по план, животът предлага много предизвикателства и сложни ситуации, но най-важното е да се насладим на пътуването и да живеем според собствените ни правила.

2. Няма нищо лошо в това да сте необвързани
"Преди се е смятало, че щом си необвързан, значи никой не те иска. Сега необвързан означава, че си изключително секси и не бързаш да избереш с кого искаш да прекараш живота си.”

Това, че някой е сам, не означава, че е негоден за обичане и непременно трябва да се чувства зле. Това означава, че е на шофьорската седалка на колата и е взел живота си в ръце.

3. Не всички мъже са лоши
"Може би мъжете са като дрогата - някои те съсипват, а други те карат да летиш.”

Не бива да слагаме под общ знаменател всички хора в живота си, защото някой ни е наранил или връзката ни не е оцеляла. Хората са различни, те ще идват и ще си отиват от живота ни, ще ни дават уроци, а правилните ще ни направят истински щастливи!

4. Истинските приятели са винаги до нас
"Най-важното правило при раздялата - няма значение кой е разбил сърцето ви или колко време ще отнеме, за да се възстановите, никога няма да оздравеете напълно, ако приятелите ви не са до вас.”

Връзката между приятелите е сред най-значимите отношения, които няма ще имаме. Важно е да ги ценим и да "инвестираме в тях”, защото тези инвестиции се връщат стократно. Приятелите са вълшебни хора, те са семейството, което си избираме да имаме.

5. Всички търсим любовта
"Аз съм човек, който търси любовта. Истинската любов. Абсурдната, неудобна, поглъщата любов, любов, без която не мога да живея.”

Всеки човек търси любовта и иска да бъде обичан, но всеки има своя представа за тези силни чувства и начина, по който иска да ги изживее. Не бива да спираме да търсим щастието, защото всеки един от нас го заслужава.

6. Нормално е да имаме съмнения
"Докато пътуваме по пътя, наречен живот, от време на време се оказваме малко изгубени. И когато това се случи  е най-добре да оставим всички чудения и съмнения, да затегнем колана и да продължим напред.

Трябва да се научим да използваме неравностите по пътя като трамплин, а не като нещо, което може да ни спъне. Не бива да отделяме твърде много време в мисли какво е можело да бъде и какво е можело да се случи, защото това са пагубни мисли, които тормозят душите ни. Трябва да живеем без съжаления и съмнения!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

29 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay