В тези басейни искаме да се потопим!

Кой бихте избрали сред най-големите, най-екстремните и най-красивите изкуствени плажове по света?

<p>Тази красота не е морски залив, нито голямо езеро. Това е Сан Алфонсо дел Мар - най-големият басейн в света.</p>

Тази красота не е морски залив, нито голямо езеро. Това е Сан Алфонсо дел Мар - най-големият басейн в света.

Вчера започнахме новата си отпускарска тема на месеца - "Ваканция". Помогнахме ви да си съберете багажа с няколко полезни съвета от вече препатили пътешественици, сега остава "само" да ви посочим и къде точно бихте могли да отнесете заветния куфар.

Няколко седмици ще си говорим за подходящите прекрасни дестинации. Едно е сигурно - предпочитаме да има много вода, в която да се спасим от жегата и да упражним бруста си. Нека започнем с по-скучната възможност - басейните.

"По-хубаво от Черно море няма!" - категорични са повечето българи и точно днес не смятаме да спорим с тях. Но сме сигурни, че всички ще се съгласят с твърдението, че по-хубави басейни от родните със сигурност има. Що се отнася до хигиена, големина, възможности за вълнуващи приключения. 

В разхладителната ни галерия можете да разгледате десетте най-интересни такива, които харесахме. А тук ще ви представим безусловните победители от челната тройка.

1. Най-големият басейн в света
Най-голямото море на планетата е Филипинско, но знаете ли кой е най-големият басейн? Виждате го на първата снимка, виждате го и тук. Такъв е "Сан Алфонсо дел Мар" - прекалено огромен, за да се събере на една-единствена фотография. И по-точно: може да се похвали с площ, колкото на 20 басейна с олимпийски размери, най-впечатляващите му дълбини достигат 35 метра и съдържа 250 милиона литра солена вода. Изпомпана от Тихия океан, след което е филтрирана и обработена както си трябва. Така че поне на "Сан Алфонсо" любителите плувци не могат да му кажат и копче - предлага им и морска вода, и достатъчно пространство, в което да си навъртат километрите. Това чудо на изкуствената природа се намира в Чили.

В тези басейни искаме да се потопим!

2. Басейнът на дявола 
Определено мислим, че името му е перфектно измислено. Сега ще ви обясним. Със сигурност сте чували за африканския водопад Виктория - не е най-високият, нито е най-широкият на света, но въпреки това е признат за най-големия, тъй като от него се излива най-внушителна маса вода. Та на върха на всичко това се намира каменният "Басейн на дявола", който не е създаден от човешка ръка, а от необятното въображение на природата. Водата там е сравнително спокойна (Спокойна, спокойна, колко пък спокойна може да е водата на един водопад?), а от септември до декември, когато и нивото ѝ не е високо, можете дори да се изкъпете на това дяволско място. Стига да ви стиска!

В тези басейни искаме да се потопим!

3. Безкраен рай в Бали
Така наречените "безкрайни басейни", които нямат ръбове и това създава илюзията за сливане с хоризонта, ни крат да мечтаем най-развълнувано. Вилният комплекс "Алила Улувату" в Бали, Индонезия, притежава едно от най-известните такива чудеса в света. Застрашителната клетка, която виждате в края, всъщност е луксозно обзаведена къщичка, от която гостите спокойно могат да се любуват на спиращата дъха панорама. А ако се чудите защо мраморната водна повърхност е празна - вероятно ще намерите отговор във факта, че всяка от 84-те вили в комплекса си има чудесно частно басейнче. 

В тези басейни искаме да се потопим!

Да, в морето има магия, която не може да се замени от басейн. Но все пак не бихме се разсърдили на ваканция край тези три басейна. А вие? До коя красота в галерията ни бихте пожелали да настаните чашата си с "Мохито"?

12 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 06.07.2012|14:43
ох ,какво не , особено в последният :Д
6
Не е посочен 06.07.2012|12:21
В морето да,но в басейн в България доста трудно бих се съгласила да се къпя.За тези бих се замислила.
5
Не е посочен 06.07.2012|11:51
О, каква красота, с изключение само на една снимка, там с навалицата. И аз искам да се цопна навсякъде и да се снимам даже вътре :) (не за фейсбука, а за спомен) ;)
4
Не е посочен 06.07.2012|09:19
последната снимка е просто феноменална,как се събраха всички тези хора в този басейн??не е ли опасно?а за останалите-искам да ги посетя всичките,просто са магически и изживяването несъмнено би било неповторимо
3
Не е посочен 05.07.2012|19:19
Направо отлетях на едно приказни места!
2
Не е посочен 05.07.2012|16:46
такива гледки ме изпълват с желание за живот и силен позитивизъм. Затова обичам лятото . Тогава ако имаме финансовата възможност можем да ходим на разходки надалече по света
1
Не е посочен 05.07.2012|15:53
Уникални и райски места- как да не искаш да пътуваш :)))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay