Вероника - бизнес дама в няколко пласта

Познаваме я като певица, но тя е и един от най-известните кулинарни блогъри, а вече и моден дизайнер

Вероника е едно от имената в поп-фолка, които оставиха различния си отпечатък. Напук на стереотипите, тя следва свои правила, създава своя музика и се отличава от общоприетите норми. В положителен план.

Само песните обаче не са ѝ достатъчни. Преди около две години, тя започва да води собствен блог за кулинария. Днес той е един от най-популярните в България.

Но и това не стига на певицата. Затова тя стартира и трети проект: на пазара вече е модният ѝ лейбъл DECALOGUE, а първата колекция можете да видите в нашата галерия.

Вероника балансира успешно между професионалните си хобита и семейството, но не приема ролите си за трудност. Всяка една ѝ носи положителни емоции и ѝ дава това, от което има нужда. А когато нещо се върши с любов, резултатът е несравним.

Различават ли се двете Вероники - пред камерата и зад кадър?
Навремето ми се искаше да се различават, защото Вероника зад кадър е много чувствителен човек, а такъв трудно оцелява в шоубизнеса, в който няма правила за оцеляване, нито пък честна игра. Само че не успях да вляза в ролята на безчувствената, безскрупулната и леко арогантна личност, която трябваше да бъда и си останах една и съща пред камерата и зад кадър. Може би затова и не можах да оцелея дълго време, но не съжалявам за нищо. Останах себе си и това е най-хубавото, защото не се изтощих физически и емоционално да се правя на човек, какъвто не съм.

От поп-фолк, към кулинарен блог, до моден дизайнер - какво очарование намираш във всяко от заниманията си?
Аз съм като малко дете, когато започвам ново начинание- вълнувам се, чета и разпитвам всеки, който е по-напреднал от мен в дадената област. Проявявам такова любопитство и любознателност, че понякога се усещам как натежавам с въпросите си на този, който е обект на тях. Но аз искам да бъда добре подготвена, да се уча, да се развивам и да увеличавам ареала от знанията и уменията си.

Обичам новите неща, обичам да ми е трудно и да се вълнувам дали ще успея да изкача новата планина, която съм си поставила за цел, метафорично казано.
Вероника - бизнес дама в няколко пласта
А кое е общото между тях?
Общото е, че всяка от тези дейности е свързана с творчество и със самоизразяване. Всяко от тези начинания позволяват на човек да разгърне въображението си, усета си към естетика и чрез тях да покаже и предложи на другите своя неподправен и индивидуален микс от емоции и вътрешен свят.

За какво пееш, кои са твоите теми?
Пея най-вече за любов, но за тъмните ѝ окраски, макар че в личния ми живот това е най-светлият кът. В моите песни съм засягала и социални тематики - нещо, което не е много модерно в поп-фолка.

Твоите стил и поведение се различават от общоприетото за фолкпевиците. Защо ти успяваш да запазиш уважението на хората, а други срещат затруднение с това?
Малко ми е неудобно аз самата да признавам, че успях да запазя уважението на хората, защото би звучало самохвално. Не мога да отрека обаче, че усещам върху себе си нежната му ръка и това ме прави много щастлива. Хората не са глупави, никой не може да заблуди публиката или ако го направи, ще е за кратко, така че смятам, че това е рецептата - да не влизаш в роли, да не ставаш роб на суетата, а да бъдеш земен човек. Такъв, каквито сме всички ние, човеците.

Разкажи ни за блога си. Как се роди идеята?
Роди се много спонтанно, в началото дори не исках да казвам, че блога е мой и близо половин година го водих анонимно. Не предполагах, че 2 години по-късно ще се превърне в един от водещите кулинарни блогове в България и благодаря на моите страхотни читатели за признанието.

Какви рецепти публикуваш? Имаш ли си любима кухня?
Публикувам всякакви ястия- солени, сладки, калорични, здравословни, рецепти от суровоядството- изобщо, за всекиго по нещо. Имам над 400 рецепти вече. От почти една година не ям месо и това вече се превърна в една част от кулинарията, от която не мога да предложа повече рецепти. Любимата ми кухня, макар и банално, е италианската, просто най-много ми допадат продуктите и подправките, които се използват в нея.

Кога откри, че искаш да се посветиш и на модата?
Много отдавна, аз се занимавах с това преди да стана певица, имах свой бутик във Велико Търново, заедно с една моя приятелка. Но музиката ме отне за няколко години от тази ми страст.
Вероника - бизнес дама в няколко пласта
От какво е вдъхновена първата ти колекция?
Вдъхновена е от слабостта ми към черния цвят и класическите линии.
Вдъхновена е и от това, че искам тя да бъде моето Откровение към хората, които ще я харесат. Колекцията се нарича именно Revelation, т.е. Откровение.

Какви са акцентите в нея?
Акцентирах преди всичко на вталения силует, на женствеността, на класическите цветове, дължини и кройки. С голяма любов се отнесох и към материите - намирането им ми отне няколко месеца. В първата колекция на DECALOGUE има материи, доставени от няколко страни: Австралия, Англия, Италия и Германия.

Марката носи името DECALOGUE. Какво означава?
Означава 10 Божи заповеди.

Как изглежда жената на DECALOGUE?
Жената на DECALOGUE е уверена, женствена, смела, непримирима към кича и знаеща какво иска и как да го получи.

Кога ще бъде представена дебютната ти колекция и къде ще можем да намерим моделите?
Колекцията  Revelation - Spring Collection 2012 е вече на пазара и може да бъде открита в онлайн магазина на марката.

Ти си съпруга, бизнес дама и блогър. Кое те прави истински щастлива?
Всичко, аз намирам щастие и в най-малките неща. Всеки ден се чувствам щастлива, защото съм благословена да съм здрава, да бъда омъжена за най-добрия мъж на света, да имам страхотно семейство, приятели и верни почитатели. Какво повече да искам?

Какво ти предстои?
Предстои ми едно чудесно лято и ако хората подкрепят DECALOGUE в неговия път, ще ги зарадвам с хубави модели облекла за предстоящия слънчев сезон.

За финал ви представяме една вкусна рецепта, любезно предоставена от самата Вероника. Повече кулинарни изкушения можете да откриете в блога Ginger Cookies.

Торта с вишни и заквасена сметана "Нели"

Продукти:Вероника - бизнес дама в няколко пласта

за блатовете (3 броя):
150 грама шоколад-  аз смесих 75 гр млечен и 75 гр натурален
150 грама меко краве масло
150 грама кафява захар
150 грама брашно
6 големи яйца (или 7 малки)
1 пакетче бакпулвер
ванилия
щипка сол

за крема:
3 малки кофички заквасена сметана "Данон" (или друга не кисела)
150 мл течна сладкарска сметана
6 супени лъжици пудра захар
ванилия

за намазване на блатовете:
1 бурканче сладко от цели вишни, ароматизирано с ромова есенция


Начин на приготвяне:

Пуснете фурната да загрява на 170 градуса.
Разтопете на водна баня на котлона шоколада, изчакайте го да се охлади леко и го разбийте с миксер с мекото краве масло. Разделете белтъците от жълтъците. Започнете да прибавяте жълтъците един по един към шоколадовата смес и разбивайте интензивно.
После добавете предварително смесените брашно, захар, бакпулвер, сол и ванилия и не спирайте да разбивате с миксера.

В отделна купа разбийте белтъците и на етапи ги добавете към останалата смес. Разбийте отново добре. Разделете сместа на 3 части. Подгответе си с хартия за печене кръгла тава с диаметър 25-26 см и изпечете трите блата. За изпичането на един блат са нужни около 12 минути. Не препичайте блатовете, трябва да са бухнали и крехки, а не препечени и твърди. Оставете ги да изстинат напълно.

Да приготвим крема.
Разбийте с миксер сладкарската сметана, докато стане на сняг. Добавете към нея и заквасената сметана, пудрата захар и ванилиите и разбийте до хомогенност. В съд изсипете сладкото от вишни и го разбъркайте с малко ром или ромова есенция.

Нека да сглобим тортата.

В поднос за торти сложете първия блат, намажете го със сладкото от вишни, а отгоре изсипете и загладете една част от крема. После пак блат, вишни и крем и така до изчерпване на продуктите. Ако искате можете да декорирате тортата с вишни, да настържете шоколад отгоре и още куп неща, но аз исках моята торта да си остане чиста и бяла. Оставете тортата за няколко часа в хладилник, след престой става много по-вкусна.

88 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



50
Не е посочен 11.05.2012|02:17
Браво, Рони...не спирам да ти се радвам!:) Не обръщай внимание на злобата и завистта у хората, ти си над всичко това! Желая ти още повече творчески успехи, защото ти си талнтлива и го доказваш по толкова много начини! Нека късмета да е ппостоянно с теб! Не спирай да твориш...прегръщам те! Меги/Ръкавичка/ от фликъра/
49
Не е посочен 12.04.2012|17:27
Вероника никога не ме е интересувала.
48
Не е посочен 12.04.2012|11:18
за съжаление много жаби не си знаят гьола :)
47
Не е посочен 12.04.2012|11:10
всяка жаба да си знае гьола !
46
Не е посочен 12.04.2012|11:08
Ха, май ще е най- добре така :Д
45
Не е посочен 12.04.2012|11:00
нищо не става , ако питате мен .... по-добре да не се занимава с нищо ....
44
Не е посочен 12.04.2012|10:56
Може и другите да стават :)
43
Не е посочен 12.04.2012|10:55
те не са скучни , те просто са уникално зле :)
42
Не е посочен 12.04.2012|10:51
дрехите не са нищо особено , дори са леко скучни !
41
Не е посочен 12.04.2012|10:48
Емииии, да се развива жената.
40
Не е посочен 12.04.2012|10:44
въобще не я бива , горката !
39
Не е посочен 12.04.2012|10:36
Да, още като я видиш и ти става ясно :Д
38
Не е посочен 12.04.2012|10:24
Това е някоя чалгарка....пффф
37
Не е посочен 12.04.2012|10:17
най-добре да спре да пее
36
Не е посочен 12.04.2012|10:09
брей,много заложби имала:)
35
Не е посочен 11.04.2012|19:40
.. само за тези, които не я познават и си мислят, че знаят нещо, а всъщност не знаят нищо ...
34
Не е посочен 11.04.2012|18:27
Ее, роклята в черно и бяло е добра.
33
Не е посочен 11.04.2012|18:26
Оо, да, за тъмните окраски на любовта, надявах се, че вече не пее;)
32
Не е посочен 11.04.2012|18:25
А спря ли да пее?
31
Не е посочен 11.04.2012|17:51
тортата иначе,много ми харесва,ако е и наполовина вкусна,отколкото изглежда,ще е супер
30
Не е посочен 11.04.2012|17:50
Като гледам моделите на "Новата дизайнерка",не мисля,че е открила топлата вода,а просто следва световните тенденции!За да си "голям" трябва да имаш последователи,а не ти самия да следваш някой...
29
Не е посочен 11.04.2012|15:42
не е за вярване направо
28
Не е посочен 11.04.2012|15:42
Всестранна личност
27
Не е посочен 11.04.2012|15:34
да не повярваш
26
Не е посочен 11.04.2012|15:30
тя се отказа от чалгата преди доста години
25
Не е посочен 11.04.2012|15:29
Много ме изненада Вероника фолк певачка с такива заложби , добре че се отказа от чалгата
24
Не е посочен 11.04.2012|15:29
всестранно развита явно
23
Не е посочен 11.04.2012|15:20
похвално е, че се развива
22
Не е посочен 11.04.2012|15:20
брей какво прави една чалгаджийка
21
Не е посочен 11.04.2012|15:15
стига с това сладко Верче
20
Не е посочен 11.04.2012|15:15
Нямах представа за нейните нови начинания
19
Не е посочен 11.04.2012|15:02
18
Не е посочен 11.04.2012|15:01
Тортичката е добра!
17
Не е посочен 11.04.2012|14:26
Браво на нея не се оставя да скучае!
16
Не е посочен 11.04.2012|14:14
Охаа, и тортата и мацките си ги бива.
15
Не е посочен 11.04.2012|12:43
и на мен тя ми привлече вниманието
14
Не е посочен 11.04.2012|12:37
хахаха раничко ли ти е за тези новини?!
13
Не е посочен 11.04.2012|12:36
тортата изглежда уникална
12
Не е посочен 11.04.2012|12:20
Но очевидно за всички е широкоскроено деколте!
11
Не е посочен 11.04.2012|12:03
Не са лоши някои от роклите!
10
Не е посочен 11.04.2012|12:03
каква бизнес дама е тая бе?
9
Не е посочен 11.04.2012|12:03
Майн гад, това ми дойде в повече!
8
Не е посочен 11.04.2012|11:59
хареса ми много черната рокля на третата снимка в галерията
7
Не е посочен 11.04.2012|11:53
6
Не е посочен 11.04.2012|11:52
Хубави са моделите, ама загалвието е потресающу!
5
Не е посочен 11.04.2012|11:49
за какво ѝ е да се занимава с чалгите, като жената си има блог и се изявява моден дизайнер.
4
Не е посочен 11.04.2012|11:46
Вероника действително е много емоционална и естествена, това си личеше и на клиповете и, и по начина, по който изпълняваше песните си, не е за този бизнес, но пък е страхотна певица.
3
Не е посочен 11.04.2012|11:41
Една от любимите ми певици, изключително талантлива, красива и можеща, радвам се на успехите и.
2
Не е посочен 11.04.2012|11:40
Широкоскроена личност ще излезе тази.
1 Не е посочен
Този коментар е маркиран като неуместен.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay