Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?

Да се погрижим за себе си отвътре и отвън

Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?
school for change

Ако искате да се чувствате добре, да премахнете стреса и ежедневната умора, да спрете да се ядосвате за дреболии, то едно от важните неща, които трябва да направите, е да усвоите правилно дишането. То е в основата на това да се чувствате по-уравновесени, както и да сте в  хармония с всичко и най-вече с вас самите. А това е най-важното нещо, за да сме успешни като хора и да се развиваме. Ето кои дихателни сесии можете да практикувате и с какво ни помагат.

 

InSighting дихателни практики, които са оригинални и са създадени от психотерапевта д-р Димитър Тенчев. Те са: 

 

InSighting Интензивно дишане

Мощно пречистващо дишане, вкарващо ентропия /хаос/ в съзнанието, което води до личностно пробуждане и трансформация. Излизат скритите страхове, трансформира човека, като елиминира натрупания стрес, психосоматичните блокажи, генерализирана тревожност, фобии, зависимости, лоши и натрапчиви мисли, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), натраплива невроза и др.

 

InSighting Интегрално дишане

При интегралното дишане е необходимо да се вкара огромно количество ентропия в организма, за да могат да се изчистят всякакви отрицателни емоции, страхове, фобии, тревожност, обсесии, компулсии, панически атаки (ПА), депресии, окопаването, себепотискането, зависимостите… Всичко това е привлечено отвън и то първо отпада при дишането.

Интегралното дишане води до увеличаване на свободата на мислене, на духа и тялото. След елиминиране на неподходящите психосоматични, физически и емоционални състояния новото състояние по време на преживелищната терапия се интегрира в живота. Следователно прави промяната в живота на хората позитивна. То отключва потенциала, елиминира компромисната среда и трансформира светогледа.

 

InSighting Хаос дишане

Пробужда изцелителния потенциал във всеки, който лекува дълбоките рани в душата си. По време на дишането може да ти се случи това, което е най-релевантно като тема за живота ти в момента. Разширява се съзнанието и осъзнатостта и се променя мирогледът. Не потиска, а изчерпва тревожността и психосоматичните блокажи в тялото и съзнанието.

Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?

Има и още два вида дишане, които са:

 

Медитативно дишане

Ритмично и спокойно, мощно изцелително дишане основно при панически атаки. Забавя се сърцебиенето, вегетативната нервна система се нормализира и се усеща душевно равновесие и покой. Ефектът е лекуване на несвободата на душата. Влива се нова и свежа енергия в човешкото тяло. Бавното и продължително вдишване създава Ян енергия, която е тонизираща и положителна, а бавното и продължително издишване създава Ин енергия, която е отпускаща и изчистваща.

Точково-масажно дишане

По време на дихателния процес се прави рефлексология, като се причинява лек натиск на биоактивните точки, разположени на дланите, стъпалата и ушите. Тези точки управляват целия организъм, като дясната ръка отговаря за лявата половина на тялото, лявата – за дясната. Всички физически проблеми са предизвикани от блокажи в енергийните потоци. Със стимулирането на точките, нервната система изпраща сигнали до мозъка и енергийните блокажи изчезват. По време на дишането процесът по отблокиране е още по-мощен и резултатите са: Повишаване на енергията; Премахване на тревожност, стрес и безпокойство; Подобряване работата на мозъка; Премахване на главоболие; Премахване на стомашно разстройство; Премахване на възпаление по кожата; Безсъние и много други проблеми.

 

Вижте къде и кога можете да практикувате дихателни практики в София: КАЛЕНДАР.

Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?

 

Грижете се за тялото и духа си всеки ден! Повече информация  на фейсбук страницата на School for change.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница