Провансалски лавандули, замъци и трюфели

Пейзажите в този регион са основните виновници за магнетичната му атмосфера

<p>Марсилия е древен град, основан от гърци, а по настоящем там се намира най-голямото пристанище на Франция. Населеното място се слави със <a href="http://jenite.bg/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%81_l.a_c.93068_i.180107.html" target="_blank">своите закътани улички</a>, разположени на хълм, както и с красивите си паркове и средновековни замъци. </p>

Марсилия е древен град, основан от гърци, а по настоящем там се намира най-голямото пристанище на Франция. Населеното място се слави със своите закътани улички, разположени на хълм, както и с красивите си паркове и средновековни замъци. 

Една от най-красивите области във Франция е Прованс. Това е най-югоизточният регион в страната, разположен от алпийските селца до лазурното крайбрежие на Ница. В общи линии, Прованс е събрал в себе си разнообразен релеф и спиращи дъха пейзажи. Да не говорим за романтичната атмосфера във всичките му кътчета.

Най-големият град в областта е Марсилия, но в Прованс се намират още Кап Фера, Сен Тропе и Кан. Те са разположени на юг и приютяват всички жадни за морски емоции люде. На север всеки, който търси покой и хармония, ще се почувства на мястото си. Там има лавандулови полета, стройни кипариси и пищни лозя. А спокойствието, витаещо във въздуха, е несравнимо.

Провансалски лавандули, замъци и трюфели
Марсилия е древен град, основан от гърци, а по настоящем там се намира най-голямото пристанище на Франция. Населеното място се слави със своите закътани улички, разположени на хълм, както и с красивите си паркове и средновековни замъци.

Провансалски лавандули, замъци и трюфели
За онези, които предпочитат пълноценния отдих без натоварване, регионът предлага огромен набор от гастрономически глезотии. Провансалската кухня е известна по цял свят заради свежите ястия от месо и риба, както и традиционната употреба на подправки като розмарин и босилек. Огромното разнообразие от местни плодове, зеленчуци и сиренà прави кулинарния престой в Прованс още по-ценен.

И като стана дума за хапване, да не забравяме пийването! Северната част на провинцията е богатa на сортове вино, но и на още нещо. Напитката върви ръка за ръка и с прословутите трюфели, които са най-скъпите гъби в света. И са концентрирани именно във френската област.

Живописните планини и златните плажове на Прованс са вдъхновили легендарни художници като Ван Гог, Пабло Пикасо, Клод Моне. Веднъж попаднете ли в потресаващо романтичната атмосфера на региона, няма да ви се тръгва. За това вина имат и живописните гледки, които ще се изправят пред вас, накъдето и да погледнете. Някои от тях може да видите още сега, в нашата галерия.

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 17.09.2012|10:34
каква кокетна,очарователна красота!страхотно място,а и много романтично,би било чудесно да си направим една почивка там с любимия човек
3
Не е посочен 17.09.2012|10:21
Приказно място, където всичко мирише на лавандула - от чаршафите до кафето. Удивително красиви каменни къщи и имения, невероятна кухня, замъци... Пренасяш се в едно друго измерение.
2
Не е посочен 17.09.2012|10:07
Определено Прованс е една медчтана туристичеса дестинация от мен. Някой доен дано я посетя - уникалн е!
1
Не е посочен 15.09.2012|14:10
http://iq.tochica.com/r/2099/ --- Тествайте се сега , разберете какво е точното Ви IQ :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay