Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

Емоционални снимки разкриват, че раждането е красиво и много специално

През последните три години Джаки Дайвс е била дула - човекът, който оказва физическа и емоционална подкрепа на жената по време на раждане. Повече за тази професия ви разказахме в статията "Морална подкрепа в родилното".

Джаки започва да снима домашни раждания почти на шега. Случайно носила фотоапарата си още при първия път, в който асистирала на родилка. В своята интернет страница тя споделя: "Комбинирането на работата като дула с фотографията бе изумително приключение."

Ние смятаме, че резултатите от нейното начинание са трогателни и много емоционални. Но защо ли е решила да снима точно домашните раждания?

"Обожавам да снимам именно раждането вкъщи, защото то обикновено е много спокойно, а жената се чувства комфортно. При домашното раждане двойката е избрала кой да присъства, така че и мъжът, и жената имат възможност да бъдат себе си. Смятам, че това е много важна част от раждането, особено за майката.

Чувствам се толкова привилегирована, когато някое семейство ме покани да увековеча тези минути. Мигът, в който се появява нов човешки живот, е изключително специален, а да бъда помолена да документирам такъв момент е връх във фотографията за мен.

Обикновено, когато снимам раждане, съм включена в целия процес. Това го прави много индивидуален и затова толкова много ми харесва.”, споделя тя пред сайта My Modern Metropolis.

Последно Джаки е направила една фотосесия, която може да бъде описана като красива, но едновременно с това и напрегната. В една от първите снимки се вижда как Джулия, на която й предстои да стане майка, свири на пиано, докато сестра й масажира нейния гръб.

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

За този кадър Дайвс споделя в своя блог, че когато е пристигнала в дома на родилката, тя вече била започнала да свири на пиано.

"Настроението бе спокойно, имаше запалени свещи и приятна музика за фон. Майката бе заобиколена от любов. Нейният партньор, нейната дула и двете й сестри бяха там, за да се грижат за нея.”

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

Снимките, както и самото раждане, продължили, когато Джулия се настанила в басейна, а партньорът й Крис й помагал да диша дълбоко.

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

Другите две нейни сестри пристигнали, точно когато бебето започнало да излиза на бял свят. Малко след това и бъдещите баба и дядо се присъединили към вълнуващото събитие, за да може цялото семейство да се наслади на първите моменти с бебето Катерина.

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана

Интересно е какво цели Джаки, когато показва тези снимки на широката публика.

"Основната причина да мисля, че споделянето на тези снимки с обществото е важно, е защото средностатистическата жена дори не предполага, че подобно раждане е възможно.

За съжаление, повечето жени се страхуват от раждането. Искам да знаят, че има различни начини, по които то да се случи.

Искам хората да знаят, че безопасното раждане у дома е възможно. Искам да видят басейна за раждане, както и акушерките. Искам да започнат да задават въпроси и да бъдат достатъчно информирани относно раждането”.

Изумителен фоторазказ за домашно раждане във вана
За още трогателни истории станете част от Jenite.bg във фейсбук!

178 14
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



20
Не е посочен 28.10.2013|10:09
Много смешно, когато дойде времето шак ще говорим, след като е толкова отвратително, не го правете никой не ви кара. За всеки влак си има пътници.
19
Не е посочен 24.10.2013|18:55
Това е много интимен момент, но все пак домашното раждане е рисково.
18
Не е посочен 23.10.2013|16:27
бе не знам
17
Не е посочен 23.10.2013|13:17
Най-хубава е последната снимка. Лично аз бих се притеснила да раждам пред толкова много публика и то все роднини.
16
Не е посочен 23.10.2013|12:34
хахаххах снимката, в която тя е поза "ммммм" и той отзад ми е много смешна и отвратителна-едновременно!
15
Не е посочен 23.10.2013|12:24
Никак не е лесно, но не мисля, че трябва да се рискува и да се ражда в домашни условия.
14
Не е посочен 23.10.2013|11:51
Ако имах пари да си позволя медицинсик екип у дома, и дула (съвременен вариант на нашите баби), то може би и аз щях да се навия, най-вече заради спокойствието и приятната среда.
13
Не е посочен 23.10.2013|11:11
нека е красиво, с майка ми баба ми чичо ми,ама предпочитам да има лекари и апаратура наблизо ,а и като знам каква е гнусотия не искам да има някой който ще видя пак на непрофесионално ниво да гледа всичкия ужас и цялата ми истерия :Р
12
Не е посочен 23.10.2013|10:26
Не ми допада идеята за раждане в домашни условия, по спокойно ще ми е около мен да има лекарски екип от специалисти.
11
Не е посочен 23.10.2013|10:00
И аз съм на това мнение, сред лекари мисля, че е по - спокойно. Иначе всяко едно раждане е рисково.
10
Не е посочен 23.10.2013|09:58
Само като се сетя как боли и ми се подкосяват краката.
9
Не е посочен 22.10.2013|17:17
МНого красиво, но определено предпочитам да я свърша тази "работа" в родилно, близо до апаратура и лекари! онзи ден станах неволен свидетел на въпрос "Стана ли батко?" ,детето каза "не". Разбира се такива случаи има и в болниците,но шансът май е по-малък .
8
Не е посочен 22.10.2013|16:16
И аз съм твърдо за естественото раждане, но ми се струва пракалено екстравагантно като идея това да се случва в домашни условия.
7
Не е посочен 22.10.2013|14:35
Искам хората да знаят, че безопасното раждане у дома е възможно - не е безопасно в това съм убедена.
6
Не е посочен 22.10.2013|14:29
Лично аз много исках да родя по този начин,но уви не можех да си го позволя.Сега вече ще очаквам децата ми да ме зарадват с внуци и се надявам да имам възможност да осигуря на дъщеря си едно такова красиво раждане в спокойна атмосфера и с любимите хора около нея.
5
Не е посочен 22.10.2013|14:17
Родилката изглежда удивително спокойна обаче преди самото раждане, може би в това е голямото предимство на този метод, но не може да се пренебрегват рисковете, които едно такова раждане крие.
4
Не е посочен 22.10.2013|14:10
Безопасно е! Как да не е безопасно? за тези, които могат да си позволят да си изградят басейн за раждане и да си наемат акушерски екип и да си го доведат у дома (акушерка, дула, снимаща фотограф дула и т.н.) сигурно им е безопасно. За останалите от нас "Получавате ряпа.". Имаше и статия за оргазменото раждане, ама на снимките тук дори в тази прекрасна атмосфера Джулия не ми изглежда оргазмена.
3
Не е посочен 22.10.2013|12:58
Мъжът как я гледа, докато тя крещи от болка. Честно казано много боли, не че искам да оплаша някого.
2
Не е посочен 22.10.2013|12:50
Понякога и така се случва.
1
Не е посочен 22.10.2013|11:53
Аз лично не смятам, че домашното раждане е безопасно, винаги могат да настъпят усложнения, с които лекарите биха се справили, но не и акушерките, които присъстват на домашната раждане.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay