Малките хапвания по пътя към отслабването

Какво да включите в така наречените междинни хранения, за да повлияете положително на фигурата си

Малките хапвания по пътя към отслабването

Така наречените междинни похапвания са пръв помощник, когато например два часа преди края на работния ден усетите глад. Проблемът обаче идва, когато в такива моменти посягате към далеч не толкова здравословните вафлички, бисквитки и десертчета. Ситуацията се усложнява дори и повече, когато се опитвате да отслабнете и изпаднете в дилема дали въобще да сложите нещо в устата си между обяда и вечерята.

За щастие обаче съществуват и значително по-здравословни алтернативи за междинни похапвания, които диетолози от цял свят препоръчват. А ето и какви са те и защо са първи приятели на стройната фигура.

Ябълка и мляко
Комбинацията от една ябълка и чаша кисело мляко ще зарадва тялото ви с 10 грама чист протеин и 5 грама фибри, а в допълнение осигурява дълготрайна ситост под формата на 200 калории.

Авокадо и извара
Разрежете едно авокадо на две, премахнете костилката и върху всяка от половинките сложете извара. По желание може да добавите и някоя своя любима подправка. Тази комбинация осигурява 9 грама протеин и 7 грама фибри, а калорийната ѝ стойност отново се равнява на 200.

Малките хапвания по пътя към отслабването
Пилешки сандвич
В една арабска питка завийте пилешко филе и зеленчуци по избор. Разрежете я на две и използвайте всяка от половинките за междинно хранене. Така ще си набавите 20 грама протеин и 3 грама фибри, а калориите отново са едва 200.

Екзотична салата
Направете си салата от предварително сварена и охладена червена леща, смесена с домати и мента или друга зелена подправка по избор. Разпределете си я на малки порцийки, които да влязат в ролята на междинните ви хранения.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay