Въпрос на светлина

Скритото осветление може да направи чудеса с интериорното пространство

Когато става въпрос за интериорен дизайн, най-генералната заблуда е, че ефектът струва скъпо. Това изобщо не е вярно. Скъпите, луксозни декорации невинаги са задължителна съставна част. Напротив – често те нямат нищо общо с крайния резултат.

Всъщност, един от фундаментите на интериорния дизайн гласи: елементите правят магията. Тези мънички и на пръв поглед незабележими приумици, които се оказват ключови за цялостното излъчване на стаята.

Един от най-добрите примери, които бихме могли да дадем, е този минималистичен дом в Мюнхен, Германия. Не е нужно да сте експерти, за да усетите невероятното чувство за уют и спокойствие, което ви обгръща, веднага щом зърнете снимки на вътрешните пространства. И знаете ли къде е тайната? В скритата светлина.

Наскоро по време на една от лекциите в рамките на  Sofia Design Week, един от българските представители на гилдията спомена колко важно е осветлението за "харизмата" на интериора.

Скритото например има множество предимства пред агресивното и директно изложено осветително тяло. Меката, прикрита светлина, която сякаш извира от стените, прави пространството да изглежда много по-красиво, придава дълбочина и изтънченост. Не дразни очите и оставя въображението, което обожава да си играе със светлосенките.

Такъв вид осветление е особено подходящо за ограничени пространства и стаи със скосени тавани, които винаги изискват голяма доза креативност и търпение.

Апартаментът е дело на немската компания Boris Koy Design. Може да се разходите в него горе, в галерията.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 14.06.2012|11:35
Много ефектно и практично!
2
Не е посочен 14.06.2012|10:48
свежарско
1
Не е посочен 14.06.2012|10:22
много е разчупено и свежо!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay