"За" и "против" интериорните дизайнери

Двете гледни точки относно наемането на специалист по обзавеждане

Едно от важните начинания в живота е да обзаведете апартамента или къщата си. Да вдъхнете живот на няколко голи помещения е сложна задача. От друга страна, когато сами сте измислили дизайна на своето местенце, ще се чувствате най-уютно. Това е вашият дом, това е вашето място, където ще преживеете най-хубавите си емоции. Вашето "гнездо", в което ще прекарате щастливи години с любимите хора.

Но въпросите са много. Каква да бъде настилката? Щори или пердета? Какъв да е цветът на дивана, ами на стените? Колко да бъде голяма масата в трапезарията? С кожа или дамаска да са тапицирани мебелите? Трудно е да се намерят отговори в една напълно празна къща.

Много хора предпочитат в тази безизходица да се обърнат към специалист. Търсят помощ от интериорен дизайнер, който да им помогне в избора на мебели и цветова гама. Предполага се, че този човек ще ги насочи по най-добрия начин и ще им даде професионална оценка. От друга страна обаче, обзавеждането на "семейното гнездо" е интимен момент, в който е хубаво човек да даде частица от себе си. Затова ще разгледаме подробно плюсовете и минусите от наемането на интериорен дизайнер.

"За" и "против" интериорните дизайнери

Професионална помощ
Няма да обсъждаме като минус, че наемането на специалист е скъпо. Консултациите с интериорен дизайнер не са евтино удоволствие, но пък със сигурност ще ви помогнат да обзаведете къщата си "по правилата". Всички мебели и аксесоари ще бъдат в тон. Специалистът няма да ви позволи да "смесите" стиловете. Благодарение на него, домът ви ще изглежда като излязъл от страниците на списанията.

Но също така е възможно никога да не се почувствате като "у дома си". В един апартамент, който е обзаведен от специалист и всичко е в перфектен ред, ще се загуби вашият личен вкус и стил. Ала ако нямате конкретни идеи и нерви да се занимавате с мебелиране и безкрайно ходене по магазините, интериорният дизайнер ще се превърне в най-добрия ви приятел.

Авторско решение
Ако сами обзаведете къщата си, това ще бъде един от най-мащабните ви творчески проекти. Успешният резултат ще ви донесе много радост и чувство за уют. Ще знаете, че това е точно вашето място, където можете да намерите себе си, оглеждайки се в стените, в мебелите, дори в подовете.

Всичко това звучи страхотно, но на практика е доста трудно. Включва дълго обикаляне и търсене на перфектното обзавеждане. Най-сложен е стартът. 

"За" и "против" интериорните дизайнери
Затова първото и най-важно нещо е да сложите началото. Обърнете внимание на подовата настилка и започнете да обмисляте цвета на стените спрямо нея. Ако не ви идва нищо наум, започнете да отхвърляте възможните бои една по една. Все ще стигнете до истината. Когато багрите са вече избрани, всичко става по-лесно. 

Да започнете с избирането на мебели също не е леко. Затова съберете смелост и купете нещо масивно, което много ви харесва, например диван. След това всичко придобива по-различен вид. Ще усетите как нещата започват да се нареждат сами - масата идва заедно със столовете, секцията и шкафовете сякаш сами се долепят до стените... А след това, аксесоарите и дребните детайли са детска игра. Те могат да бъдат в различни нюанси на основния цвят. Бялото и черното пък отиват на всичко и винаги са вариант.

Стига да проявите смелост и въображение, обзавеждането на дома ще се превърне в забавление. Не отричаме мнението на интериорните дизайнери, но е хубаво видът на жилището да бъде авторско дело. Все пак това е мястото, където всеки трябва да се чувства най-добре и не може чужди хора да взимат решения вместо него. Отпуснете се, помечтайте и рисувайте с фантазията си. Всеки може да бъде творец, когато става дума за неговото си "гнездо".

11 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 07.12.2012|10:57
Прекрасен интериор! Толкова приятно чувство ме обзе докато разглеждах снимките !
12
Не е посочен 13.11.2012|15:44
Ако имаш много пари и правиш често промени вкъщи,съм "ЗА"...Но ако правиш ремонт и обзавеждане един път на 20 години,по-добре да си го направиш сам,за да изпиташ удоволствието да сътвориш ДОМ
11
Не е посочен 13.11.2012|12:40
Хубаво е човек да послуша съвета на специалист ,все пак това му е професията ,две глави мислят повече от една!
10
Не е посочен 13.11.2012|11:54
Ако имам пари съм за! Без да се замислям!
9
Не е посочен 12.11.2012|16:03
Всико в обзавеждането трябва да е с вкус,функционално и удобно,без значение дали сме се съветвали с някого или не.
8
Не е посочен 12.11.2012|14:01
Само да имам пари ще си наема! Мислят за мног неща едновременно и това е най-хибавото!
7
Не е посочен 12.11.2012|13:40
Да! Аз оставих всекидневната си в ръцете на един страхотен млад дизайнер от Бургас и се справи блестящо!
6
Не е посочен 12.11.2012|13:35
Аз съм за, но не мога да си го позволя!
5
Не е посочен 12.11.2012|12:51
Лично аз само за кухнята си се доверих на дизайнер и не съжалявам. Момичето ми предложи толкова интересни и функционални неща, за които само трудно бих се сетила.
4
Не е посочен 12.11.2012|11:58
аз съм работила с дизайнер и той направи чудеса! Взе идеите ми и ги направи още по-добри! и пак чувствам всичко свое!
3
Не е посочен 12.11.2012|11:39
Аз съм за! Те мислят за много неща за които ние не бихме се сетили!
2
Не е посочен 12.11.2012|10:46
Не че съм против, но предпочитам аз да обзаведа дома си. Вярно отнема не малко време, но пък после това местенце ще носи частица от индивидулнастто на всеки един от семейството.
1
Не е посочен 12.11.2012|09:21
Честно казано, ако имах финансова бих се допитала до такъв специалист, защото няколко идеи от професионалист никога не са излишни. В същото време с помощна на Интернет, програмките за чертаене и рисуване, човек може и сам да свърши това с повече желание.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay