Диригентът на вашата сватба

Сватбеният агент – необходим помощник или пари, хвърлени на вятъра?

Диригентът на вашата сватба

Сред най-важните събития в живота на всяка дама, несъмнено е нейният сватбен ден. Преди да застанем пред олтара обаче, облечени в прекрасна бяла рокля, под ръка с най-любимия мъж, ни чакат месеци подготовка в организация на перфектната сватба. А ние всички искаме тя да е такава, изпипана до най-малкия детайл. Сватбата, за която всички дълго да говорят с възхищение и най-важното – сватбата, за която цял живот сме мечтали.

 

Тази задача обаче, макар и приятна, не е никак лека, особено ако сте работещо момиче, имате още милиони задължения, които съпътстват ежедневието ви и почти не ви остава свободна минута, която да отделите за организирането на предстоящото щастливо събитие.

 

От няколко години все по-популярни в помощ на булките се превърнаха сватбените агенции и техните сватбени агенти. Необходими помощници или пари, хвърлени на вятъра?

 

Някои дами са на мнение, че удоволствието от приготовленията са тръпка не по-малка от самата сватба, което обаче не изключва възможността да се доверите на професионалист в областта.

 

Александра Стоянчева се занимава професионално с организиране на приказни сватбени дни вече повече от две години и разказа за jenite.bg, че най-голямото преимущество на това да използваме услугите на сватбена агенция е именно времето, което спестяваме. Радва се, че все повече младоженци се доверяват на нея и колегите й от бранша и споделя, че да си сватбен агент е отговорна и сериозна професия.


"С двете дами, с които работя - Дани и Любка кръстихме агенцията "Сватбено кафе", защото първата ни среща с двойките и началото на пътя към тяхното щастливо събитие винаги започва с по чаша кафе", разказва Алекс. Мисията, която стои пред всеки сватбени агент е да организира уникален празник за всички 5 сетива – визия, звук, аромат, вкус и докосване.


Освен романтиката, която неизменно струи около всяка една сватба обаче, Алекс не крие, че стресът също е в големи дози за младоженците. "Много бъдещи булки страдат от предсватбена депресия, стигали сме до такива моменти, че провеждаме срещите си в някой салон за красота, където булката има час за маникюр само, за да се разсее за малко и успокои."

 

Алекс ни увери, че ако искаме да имаме достатъчно време, трябва да стартираме с подготовката шест месеца предварително. Така шансовете ни за резервация в избрания от нас ресторант, запазване на час в ритуалната зала и църквата, на датата, която сме избрали за специалното събитие са много по-големи.

 

Практика на повечето сватбени агенции е първата консултация да е безплатна за младоженците. Обикновено двойката попълва въпросници, които имат за цел да дадат представа на сватбения агент каква сватба искат и си представят влюбените. Най-важното обаче, което се случва на тази среща е бъдещите съпрузи да разпознаят у агента, човека, на когато биха поверили най-важният ден в живота си.

 

" Изживявам всяка сватба, която организирам като своя, със всичките и емоции – и радостни, и тревожни. Сякаш съм била булка хиляди пъти", споделя Алекс и добавя, че това е професия, която трябва да усещаш с душата си. Това не е просто бизнес.

 

Агентът не е човек, който взима решенията за сватбата ни вместо нас, той ни помага и предоставя различни варианти според нашите вкусове и предпочитания. Сватбеният агент трябва да притежава търпение в големи дози, тъй като знаем колко капризни можем да бъдем жените, да бъде добър психолог. Сватбеният ни агент (без значение от пола му) трябва да е готов през следващите месеци да се превърне в нашата най-добра приятелка.

 

Популярността на сватбените консултанти е все по-голяма, но това се отнася основно за столицата. В по-малките градове сякаш все още битуват по-закостенели разбирания и родителите на младоженците имат основна роля във взимането на решенията. "Избягвам умишлено срещите с родителите и кумовете на двойката, практиката ми показва, че когато и те се включат в подготовката, нещата се объркват. Всеки от тях има някакво си негово виждане за нещата, но за мен най-важно е да удовлетворя желанията на младоженците, защото това си е техният ден", разказва Александра и добавя шеговито, че позволява намеса, единствено, ако става дума за изненади, които искат да подготвят за бъдещите съпрузи.

 

Лятото несъмнено продължава да е най-предпочитаният сезон за сватбени тържества. А родното Черноморие и церемония на плажа е най-желаното и романтично място, въпреки, че напоследък все по-модерно е да се ожениш на голф игрище.

 

Изборът на подходящо място за провеждане на сватбено ни тържество, менюто, темата и стила на сватбата, сватбените покани, аранжировка, сватбената торта, осигуряване на автомобил и украсата му, музикалното оформление, фотограф и оператор, които да запечатат всеки миг, планиране на бюджета, гостите, съвети и помощ за изготвяне на лист с подаръци, координиране на времето, планирането на меден месец...

 

С тежката задача за организацията на всичко това ще се нагърби вашият сватбен агент, за да може в съдбовния ден да се наслаждавате единствено на празника на вашата любов. Наемането на сватбен агент, в зависимост от това на коя агенция ще се спрете - между 1000 и 2000 лева. Споменът за идеалния сватбен ден – безценен.

44 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.08.2011|16:24
Това лято бях на две сватби и всичко беше много хубаво. Едната беше по-скромна, за разлика от другата, но и на двете беше удивително. Няма значение колко пари ще се похарчат, важното е да всички да се забавляват, а най-вече младоженците, защото това е техният ден. Както се казва: "Сватбите са хубаво нещо, но когато не е твоята". :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay