Маскиране в последния момент

Екзотичен, секси или винтидж костюм - всичко може да се постигне за 15 минути

Преди някой да ни е нападнал на тема патриотизъм, уточняваме - на първо място уважаваме и обичаме българските празници. Но не смятаме, че като тези дни отделяме повечко внимание на Хелоуин, нарушаваме този принцип. За нас костюмирането в нощта на западните Вси Светии е нещо съвсем различно. Не го изживяваме духовно, просто се забавляваме.

А jenite сме на мнение, че забавлението, усмивките и разтоварването от стреса са изключително важни в задъханото ни ежедневие. Призоваваме всички свои читателки да се включат в празничния дух и да не го бъркат с отричане от традиционните обичаи. Хайде, какво лошо има веднъж в годината да си поиграем на бал с маски? 

Ако в последния момент ви се прииска и вие да се дегизирате, а не разполагате с време, средства и артистично вдъхновение за ефектен костюм, ние ще ви помогнем. Събрали сме на едно място няколко идеи, които спокойно можете да реализирате в рамките на 15 минути и собствената си стая. Така че побързайте да се обадите на колегите си и им кажете, че утре ги искате всички маскирани на работа. Няма да съжалявате! Уверяваме ви, че ако всеки се постарае максимално с наличните материали, тази сряда ще се превърне в голям купон. И вероятно ще завърши в късните часове, тъй като след края на работния ден ще ви се иска да се смесите с повече празнуващи, пред които да покажете симпатичния си костюм.

Братовчедка на Есмералда или красива испанка
Спокойно може да се използва една и съща основа за двете визии. Най-важното е да намерите дълга пола. Роклята също ще ви свърши работа, тъй като ще надграждате още дрехи върху горната част. Ако единствените дамски облекла до земята, с които разполагате, са твърде летни, просто отидете до работното си място с клин или дънки. Там ще нахлузите и полата отгоре. Би било добре тя да е шарена, но дори да е едноцветна, лесно можете да решите "проблема", завързвайки шал на кръста.

Следващата стъпка е да се окичите с всички шарени и масивни бижута, с които разполагате. Обилното количество гривни е от основно значение. Обиците могат да бъдат както кръгли, така и в други форми, но трябва да са възможно най-големи. Ако имате колие с внушителен кръст, задължително го сложете на врата си. 

Що се отнася до блузата, най-подходящата такава би била с паднали рамена. И върху нея - корсет. Но ако нямате такава възможност, просто изберете нещо шарено или с дантелки. Отгоре си наметнете шал. Жилетката също е добра идея, но закопчайте само най-долните копчета, оставяйки бюста и рамената си разголени.

Ако сте решили да влезете в ролята на "ромска перла", косата трябва да бъде пусната на свобода. Испанката може да хване гривата си с цвете, както е показано на снимката, или да си направи красив кок. Лесен начин за постигане на изискана прическа с помощта единствено на чорапи, сме показали тук.

Образът, който сте си избрали, ще бъде напълно завършен с помощта на тесте карти за игра или ветрило (не е трудно да си го направите и сами).

Маскиране в последния момент

Карибски пират 
По-скоро "пиратка", но думата не звучи красиво. Този костюм може да ви се струва труден за постигане, но всъщност не е така. На краката е достатъчно да си обуете чизми. А относно дрехите в горната част на тялото, съветваме ви да почерпите идеи от стайлинга на Пенелопе Крус в тематичния филм. Корсет, неофициална риза, туника, блузи с паднало рамо - всички те могат да се окажат подходящи. В случай, че разполагате с нещо такова, отгоре си облечете сако от по-груб плат с интересни копчета или яка.

Пиратската шапка? Дори да не разполагате с аксесоар за главата в желаната форма, отново могат да се измислят варианти. Кърпа върху косата, например. Или "шапка", направена от вестник във формата на кораб.

Остава да си сложите широк кожен колан (ако имате нож за него, още по-добре) и визията ви на карибска грабителка е готова. Ахой!

Ума Търман в "Криминале"  
Говорим за емблематичната ѝ прическа, разбира се. Ако сте се заглеждали във фотосесиите на различни звезди напоследък, тази фризура отново се радва на актуалност. така че можете просто да си сложите очна линия на горния клепач, да допълните с подходящо червило и да посетите фризьора си. Промененият ви външен вид със сигурност ще изненада всички, пък и "костюмът" ще ви кара да се чувствате интересни дълго време след Хелоуин.

Маскиране в последния момент

Светска дама от 20-те 
Благодарение на хитовата лента "Артистът", въпросната визия е особено модерна тази година. Просто си изберете семпла рокля с дължина под коляното, най-добре черна, и я гарнирайте с възможно най-много редове перли. В краен случай сложете друг тип гердан с винтидж излъчване. Ако косата ви не е къса, можете да я приберете с кок на тила. Сложете си и лента през челото - от плат или дантела - можете да втъкнете в нея пера или цвете. Още примери за такъв двайсетарски стил ще видите в галерията ни. Там се предложили различни варианти на всички описани визии. Докато ги разглеждате, със сигурност ще се сетите, че притежавате подобни на някои от показаните дрехи или бижута.

Домакиня от 50-те или 60-те 
Много лесен, ефектен и забавен костюм, само че определено ще ви е нужда смелост, за да се покажете с ролки на главата в офиса. В случай, че сте достатъчно дива и авантюристично настроена, ви предлагаме визиите на два типа домакини. Клюкарката по домашни дрехи и дамата, която винаги е гримирана и наконтена, въпреки че няма кой знае какво за вършене.

Маскиране в последния момент

Стиловете "вампир" и "50 нюанса сиво"
Едва ли има какво да ви обясняваме за кръвопийската тематика. Харесва ли ни, или не, тя е навсякъде в последните години, включително и в костюмите за Хелоуин. Дори да не разполагате с подходящите дълги зъбки, достатъчно е да се издокарате като мрачна готик мацка и ще се впишете в духа на вампирите. Ясно е как става това - черни дрехи, дантели, бижута по врата (може и кожени каишки), корсети, повдигнати рамена, силен тъмен грим, яркочервено или прекалено тъмно червило. Можете дори да пригодите нещо метално за пиърсинг, но без частта с пробиването на кожата. Ако пък пъхнете ръцете, освен краката си, в разкъсан мрежест чорапогащник, и вържете косата си на невинни опашлета, визията ви на готик лолитка ви е в кърпа вързана.

Вероятно сте чували и за суперпопулярния еротичен роман "50 нюанса сиво". Със своята откровена садо-мазо тематика, той стана любим на домакините по цял свят, които изведнъж осъзнаха, че сексуалният им живот е бил скучен. Голяма част от чуждестранните блогъри предлагат костюм за Вси Светии в такъв стил - комбиниране на различни нюанси на сивото с елементи на разкрепостения секс.

Маскиране в последния момент

24 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



26
Не е посочен 01.11.2012|13:48
Предпочитам да се преоблека като героинята на Ума Търман но не в "Криминале", а в "Убий Бил".
25
Не е посочен 01.11.2012|13:44
Аз бих избрала да се маскирам, като карибски пират за Хелоуин.
24
Не е посочен 31.10.2012|13:59
Защо бе? Направи се секси карибска пиратКА :) Мисля, че ще е доста оригинално.
23
Не е посочен 31.10.2012|13:58
Е никой не ти говори за офиса, а за вечерта :)
22
Не е посочен 31.10.2012|13:58
Николет апък аккво прави тука?!
21
Не е посочен 31.10.2012|13:57
Това, което прави образа на Ума Търмън във великия филм Криминале толкова готин е самата тя. Нейния поглед;) Няма как това да бъде облечено:)
20
Не е посочен 31.10.2012|13:57
Визията на домакиня от 50-те или 60-те, само че американска, наистина ми допада;)
19
Не е посочен 31.10.2012|13:57
ех , без Николета за къде сме )
18
Не е посочен 31.10.2012|13:56
Искам да съм карибска пиратка! ;)) Мисля, че това е най-якото от всичките тука;)
17
Не е посочен 31.10.2012|13:55
Страхотни предложения наистина, аз не си падам много по тези неща, но пък една такава непринудена и ефектна визия бих пробвала.
16
Не е посочен 31.10.2012|13:25
Не е като идея. Аз предпочитам да стана някоя героиня от комикс като например Черната вдовица.
15
Не е посочен 31.10.2012|13:24
Аз бих се маскирала като елфката от "Властелина на пръстените", която бе изиграа от Лив Тайлър.
14
Не е посочен 31.10.2012|12:18
Е, няма начин да се появя с ролки в офиса!
13
Не е посочен 31.10.2012|12:08
Това хич не ми изглеждат като костюми за последния момент!
12
Не е посочен 31.10.2012|11:57
ще си помисля!
11
Не е посочен 31.10.2012|11:30
Eкзотичните костюми са ми най-привлекателни и са секси, не си падам по винтиджа, но разни хора, разни идеали, на кой, както му харесва.
10
Не е посочен 31.10.2012|09:33
не мисля,че трябва толкова да се тревожиш,че може да се наложи да се облечеш както преди 2 години,не мисля,че някой от присъстващите на въпросното парти би помнил костюма ти ако го е виждал!
9
Не е посочен 31.10.2012|09:29
Това момиче на първата снимка много ми напомня на Джони Деп, само дето е в жена нали :)) Иначе са го докарали много да прилича - много успешно!
8
Не е посочен 31.10.2012|08:53
Много сериозен проблем ми е днес. Снощи моя ми каза, че ще ходим на някво ВИП хелоуйнско парти... и сега имам единствено опция да съм нещо, което бях и преди 2 години. Ако някой е набарал сайт с практични идеи (тези няма да ми се получат, освен, ако не тръгна да имитирам Николета), моля да помага :)
7
Не е посочен 31.10.2012|08:46
За мен Хелуина никакъв не празник не го чувствам!Ние имаме празнична система без нуждата от нови, на търговската цивилизация практики!
6
Не е посочен 31.10.2012|08:45
в последно време е много модерно да взаимстваме и празнуваме американските празници,на мен и нашите са ми достатъчни,мисля да пропусна този!
5
Не е посочен 30.10.2012|18:38
и мен много ме кефи
4
Не е посочен 30.10.2012|18:37
все щше измисля нещо, но едва ли ще е в последния момент
3
Не е посочен 30.10.2012|18:08
що бе, празникът е забавен
2
Не е посочен 30.10.2012|18:08
бе не е толккова лесно да се дегизираме
1
Не е посочен 30.10.2012|17:50
Няма да празнувам Хелуин, нито ще се маскирам за кеф, но ако някой ден реша да го направя, то определено ще е нещо доста диво и плашещо. Разни секси котенца са по-подходящи за други празници.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay