Стилни колоездачки в града

Или как да поддържате форма без да изневерявате на стила си

Стилни колоездачки в града

Кой казва, че когато караме колело трябва задължително да бъдем спортно облечени? Ние сме убедени, че колелото може да бъде не само средство за придвижване, но и страхотен моден аксесоар!

Много световни организации започнаха да провеждат кампании за по-здравословен начин на живот. Едно от основните им предложения е заместването на колата с велосипед. Като се замислим, предимствата на това радикално решение са наистина много.

Когато караме колело, не зависим от трафика и оставаме незасегнати от клаксоните на изнервените шофьори, които много често ядосват и нас самите. Никога нямаме проблем с паркирането, което е едно от най-големите неудобства на големия град. И, не на последно място, колоезденето е далеч по-добро за поддържането на фигурата ни.

Изборът за придвижване с велосипед обаче в никакъв случай не трябва да означава загърбване на личния ни стил и замяната му със спортни клинове и маратонки. Модните блогъри от цял свят се включват в призива на еко организациите и ни показват, че можем да бъдем стилни, да живеем здравословно и да щадим природата.

Преди да се качите на велосипеда обаче, има няколко неща, които трябва да вземете под внимание. Специално за вас съставихме този списък от съвети за тоалета на градската колоездачка, подкрепен със снимки на любимите ни модни блогърки и техния избор.

Вече ви разказахме, че елегантните момичета обичат да носят маратонки. Тази набираща сила тенденция влиза в огромна полза на велосипеда. Ако сте нейни привърженици, няма какво да чакатe. Удобните обувки са от полза при колоезденето, макар че не са задължителни. В случай че изберете токчета за вашия тоалет, ние ви съветваме да се поупражнявате на педалите преди да излезете по забързаните улици.

Стилни колоездачки в града

Свободата на глезените е нещо много важно при колоезденето. Не се качвайте на велосипеда с панталон с широки крачоли или с дълга пола. Много вероятно е платът да се заплете във веригата на колелото и така не само да скъсате дрехата си, но и да се нараните. Съветваме ви да избирате скини дънки и клинове, защото при прилепнал по крака модел няма опасност. Що се отнася до полите и роклите - нека те да бъдат дълги максимум една педя под коляното. 

Стилни колоездачки в града

Въпросът с връхните дрехи стои по същия начин. Не е за предпочитане те да бъдат прекалено дълги, защото това означава, че или ще се веят след вас и ще се цапат от задната гума, или ще се пречкат между краката ви, докато въртите педалите. Нашият съвет е връхната ви дреха да стига най-много до бедрата. Така хем кръстът ви ще е предпазен, хем ще ви бъде удобно.

Стилни колоездачки в града

Както неотдавна ви казахме, ретро велосипедите се завръщат. Това може само да ни радва, защото те са известни със своя кош за багаж, който влиза в помощ на градските момичета. Къде иначе ще държим страхотната си дамска чанта и покупките от последната разпродажба?

Ако ви предстои да си изберете колело, ви съветваме то да бъде с кош. Стилно е и няма да ви се налага да балансирате с няколко чанти от двете страни на кормилото. Освен това може да го декорирате със свеж букет цветя. По този начин няма как да останете незабелязани из градските улици.

Стилни колоездачки в града

В никакъв случай не изоставяйте колелото си през студените сезони. Чифт ушанки, красив шал и топло палто са всичко, от което имате нужда. Може да изберете шал и шапка в ярки и весели цветове, за да повдигнете настроението си в студените сутрини. Ние ви обещаваме, че ще накарате и другите да се усмихнат.

Стилни колоездачки в града

За още свежи предложения, станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay