Екшънът "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" превзе върха в родния бокс офис

Апокалиптичен екшън измести "Ранго"

Екшънът "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" превзе върха в родния бокс офис

Българският бокс офис отново е с нов лидер. Това е премиерният "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия", който за първия си уикенд е събрал приходи от 60 567 лв. Екшънът е поредната интерпретация за това какво ще се случи, ако извънземните нападнат Земята. Режисьор е Крис Бертолини, а в ролите са Арън Екхарт, Мишел Родригес и др.

 

На второ място също откриваме премиерен филм - това е анимационният "Майло на Марс". За първия си уикенд триизмерното заглавие си е докарало 49 711 лв., като трябва да се има предвид, че билетите за 3D прожекции са по-скъпи от тези за стандартните филми. "Майло на Марс" разказва за момченцето Майло, чиято майка е отвлечена от марсианците. На трето място е "Ранго", който миналата седмица бе първи. Историята за смелия хамелеон, озвучен от Джони Деп, тази седмица отчита постъпления от 44 159 лв., а общите му приходи вече се равняват на 155 541 лв.

 

На четвърто място е българският "Тилт", който е в топ 10 на българската класация вече шест седмици. Този уикенд дебютът на Виктор Чучков-син е събрал 31 781 лв., а общите му приходи възлизат на 815 952 лв. След него се нарежда "Червената шапчица" на Катрин Хардуик. Любопитният трилър с участието на Гари Олдман, Аманда Сийфрид, Джули Кристи и др. е премиера тази седмица, но не успя да се изкачи на по-висока позиция. През първия си уикенд филмът инкасира 31 762 лв. приходи.

 

На шесто място, три позиции по-надолу спрямо миналата седмица, застава "С мръзна газ". Екшънът с Никълъс Кейдж така и не успя да направи по-запомнящо се представяне в българската бокс офис класация. Този уикенд филмът е събрал 27 048 лв., които допълват общите му приходи от три седмици по екраните на 209 528 лв.

 

Седми е "Речта на краля" с Колин Фърт, Хелена Бонъм Картър, Джефри Ръш и др. Тазгодишният носител на най-важните награди "Оскар" е събрал 13 389 лв. приходи през почивните дни, а общата сума, която е натрупал за четири седмици по българските екрани, е 165 451 лв. Филмът за Джордж VI пада с две места спрямо миналата класация, но има шанс за поне още една седмица в топ 10 на България.

 

На осмо място откриваме "Без име". Екшънът, в който участват Лиам Нийсън и Даян Крюгер, е събрал 11 010 лв. за отминалия уикенд, а общите му приходи се равняват на 189 903 лв. Девета е драмата "Черен лебед" с Натали Портман. Филмът отчита сериозен спад в класацията, защото миналата седмица бе на престижното четвърто място. За последните почивни дни "Черен лебед" е събрал 10 918 лв., а общите му приходи са на стойност едва 45 855 лв. Най-вероятно другата седмица филмът на Дарън Аронофски няма да присъства в топ 10 на българския бокс офис, което е доказателство, че зрителите у нас предпочитат да дават парите си за по-разтоварващи заглавия.

 

На последното десето място тази седмица намираме анимацията "Мечето Йоги" с уикенд приходи от 10 056 лв. С общи приходи от 309 570 лв. за период от шест седмици у нас филмът е за последен път в челната десетка на България.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay