Женското приятелство. Има ли го?

Понякога е като бяла лястовица - всички говорят за него, но никой не го е виждал...

Женското приятелство. Има ли го?

На всички ни се е случвало да бъдем предадени от най-близката ни. От онази, която сме мислили за сестра, приятелка и сродна душа. За нас тя е била повече от филм в събота вечер, придружен от бутилка вино и разговори за онзи, който ни е разбил сърцето. За нея сме давали всичко, но тя ни е забила нож в гърба. И как само е заболяло! И още боли...

Казват, че няма приятелство между жени. Били сме твърде хитри, манипулативни и неискрени в отношенията си. Може и така да е. Но това се отнася до голяма част от отношенията, без оглед на половите различия. Много зависи и от хората – всеки със своя характер, цели, стремежи и средства за тяхното постигане.

Женският свят съвсем не е розов и в него не всичко е перфектно. Но, всъщност, перфектни хора няма. Връзките, приятелствата, отношенията между хората понякога приключват, колкото и да не ни се иска. Пътищата се разделят и всеки поема в своята собствена посока. Няма добри и лоши, виновни и невинни. Няма мъже и жени.

Мъжете никога няма да разберат женското приятелство. Ние също няма да разберем тяхното, но не е и нужно. Не са нужни и клишета - в природата на жените било винаги да гледат на другите дами като на съпернички, не можело да живеем без клюки или без да обсъждаме останалите нежни създания, винаги сме били готови да отмъкнем чуждия мъж.

Емоционални и своенравни сме, не го отричаме. Емоционално и своенравно е и приятелството ни и именно това го прави ценно и неразбрано от мъжете. В женския ни свят има спадове и изкачвания, понякога се караме, друг път не можем една без друга, но каквото и да се случи знаем, че ТЯ, приятелката ни, е на телефона, когато имаме нужда от нея. Може да не е на хиляди километри, да готви пиле по сечуански за съпруга си, защото имат годишнина от сватбата, но ако трябва ще остави пилето да прегори и ще "долети", може и на метла, за да ни прегърне и изслуша.

За разлика от мъжа, който ни е наранил и излъгал, ТЯ никога няма да ни нарани, макар да не харесва роклята, която сме си купили онзи ден, или да иска точно същия чифт обувки, който сме грабнали преди нея в магазина. Няма за какво да завижда, защото ще ги свалим от краката си и ще ѝ ги дадем да ги поноси, даже ще ѝ ги подарим. С нея сме спокойни, на нея всичко можем да кажем, тя ни познава от 100 години и за всичките пъти, които сме имали дразнения и разногласия, тя е била до нас, защото ни познава и ни обича, когато се самосъжаляваме и когато сме преяли с шоколад.

Приятелите си тръгват. Приятелите грешат. Понякога. Но това не зависи от пола. Приятелството между жени съществува (и слава на Бога!) и както всички отношения в този живот, и то се определя от това колко са стойностни хората, които го споделят.

148 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay