Петте най-емблематични кътчета в Барселона

Милиони търкат подметки по улиците й, обикалят галериите й, прекарват вечерите си в тапас баровете й и…

Петте най-емблематични кътчета в Барселона

Барселона е един от най-емблематичните европейски градове за туристите, идващи и от Стария континент, и от други, по-далечни места. Година след година градът заема челни места в класациите на най-посещаваните туристически дестинации в света.

Милиони търкат подметки по улиците й, обикалят галериите й, прекарват вечерите си в тапас баровете й и…

Самата Барселона също има своите знакови места – там, където всеки знае, че трябва да отиде. Ето го топ 5 на най-забележителните места, които трябва да посети всеки в столицата на Каталуния.

Саграда Фамилия
Базиликата Саграда Фамилия (в превод "Светото семейство”) е безспорният символ на града. Вероятно защото след толкова години на строителство все още е недовършена.

Саграда Фамилия изобразява раждането, живота и смъртта на Христос. Във всяка част от дизайна й се крие християнски символизъм. Съществува легенда, че ако мъж и жена пият от чешмата до храма, ще бъдат заедно завинаги. Според плановете строителството на базиликата трябва да приключи през 2026 г.

Петте най-емблематични кътчета в Барселона
Парк Гюел
Паркът Гюел ще ви прати на истинска разходка в страната на чудесата. Проектиран е от известния испански архитект Антoни Гауди. Всяка сграда, статуя или фигурка тук има мозаечна структура и е изградена от малки цветни плочки. Къщите са с необичайна архитектура, а в една от тях е живял самият Гауди. Станете герои от приказката Гюел!

Улица Ла Рамбла
Улица Ла Рамбла е пъстра пешеходна улица с много дървета по нея и една от най-известните улици в света. Магазинчета, кафенета, улични музиканти създават уютна атмосфера под слънчевите лъчи. Ла Рамбла свързва площад Каталуния с крайбрежната алея, където е статуята на Колумб.

Музеят на Пикасо
В Музея на Пикасо е събран целият живот на гения. Тук ще видите негови творби – от ранните му ученически години до зряла възраст. Музеят съдържа най-голямата колекция от негови произведения: картини, гравюри, керамики и дори детските му скици.

Кулата Агбар
Кулата Агбар е вдъхновена от архитектурата на Гауди. Тя е третата по височина сграда в Барселона. Висока е 142 метра с 35 етажа и 4 подземни нива. В нея се помещават офиси. Състои се от два овални стъклени цилиндъра с над 4400 отвора за прозорци по тях и стоманен купол. Сградата е поразителна и през нощта, когато е осветена от множество цветни светлини.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 22.05.2014|16:59
В Барселона е толкаво красиво
6
Не е посочен 29.04.2014|16:29
Някой ден ще ида там .
5
Не е посочен 29.04.2014|12:46
Страхотни места !
4
Не е посочен 29.04.2014|09:20
Трябва да се посети такъв красив град като Барселона.
3
Не е посочен 28.04.2014|17:26
Прекрасно е, дано имам възможност да отида.
2
Не е посочен 28.04.2014|16:38
Много красив град, дано един ден да отида.
1
Не е посочен 28.04.2014|09:21
Красив град е Барселона, има какво интересно да види човек.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay