Защо "мъртва тяга" е най-доброто упражнение за отслабване?

И как се изпълнява

Защо "мъртва тяга" е най-доброто упражнение за отслабване?
POPSUGAR Photography

Отслабването е трудно нещо. Трябва да се храните здравословно, правилно и редовно и също така да имате здравословен микс от силови и кардио тренировки. Ако изберете правилните упражнения, усилията стават двойно по-малко. Ако имате време да правите само едно упражнение на ден, трябва много внимателно да обмислите точно кое да бъде то.

Ние препоръчваме мъртва тяга. То е страхотно упражнение, защото при него използвате най-големите мускулни групи и забързвате метаболизма си. При всяко натоварване на бедрата, организмът освобождава тестостерон и хормон на растежа, което звучи страшно за всяка жена. Но когато чуете това, всичко, за което трябва да мислите, е отслабване. Това упражнение натоварва абсолютно цялото тяло едновременно и именно заради това е толкова ефективно при борбата с излишните килограми.

Много малко упражнения натоварват цялото тяло, правейки мъртва тяга можете да изваяте цялото си тяло и да имате време и за други неща, освен тренировки. На пръв поглед упражнението изглежда лесно, но имайте предвид, че не е. Неправилното изпълнение на упражнението може да доведе до сериозни травми. Добре е да го правите пред огледало, за да се убедите, че го изпълнявате правилно.

Готови ли сте?

Ето и как се изпълнява упражнението "мъртва тяга":

Застанете прави, с по една гира във всяка ръка. Ръцете трябва да са до тялото, а коленете- леко свити. Без да променяте позата си, леко клекнете, като използвате тазобедрените стави, а не кръста. Гърбът трябва да е абсолютно прав. Гледайте напред, а не в земята. Това ще ви помогне да държите гърба си прав. Тежестите трябва да са много близо до краката ви. Бавно се изправете, като пак не трябва да използвате гърба си. За начинаещите- клякането трябва да бъде около 4 секунди, а изправянето- 2.

Правете 3 серии по 12 повторения.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!    

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти