Търсим новото дори когато обичаме

Лоши новини за лоялните партньори

Хавиер Бардем във "Вики Кристина Барселона" също не можеше да избере между Пенелопе и Скарлет...
Хавиер Бардем във "Вики Кристина Барселона" също не можеше да избере между Пенелопе и Скарлет...

Забелязан е нов вирус – разпространява се с бясна скорост, можем да се заразим бързо и ваксина срещу него все още не е открита. На вниманието на всички, които наивно вярват, че любовта може да бъде за цял живот: учени от САЩ откриха генен вариант, който увеличава вероятността човекът да изневерява, съобщи в. "Дейли мейл".

Когато мъж или жена има такъв ген, изневярата се превръща в неконтролируемо действие, предизвикано от същата възбуда, каквато някои изпитват при хазарт или посягайки към алкохола. Екип от Нюйоркския университет изследвал 180 души и задавал въпроси за любовния им живот, изследвайки ги за гена DRD4.

Същият този ген контролира нивата на мозъчния химикал допамин. Една четвърт от тях, които имат варианта, предразполагащ към изневяра, не само че два пъти по-често кръшкат, но и когато го правят, имат повече връзки за една нощ. Причината за това изглежда е системата за удоволствие и задоволство, предизвиквана от освобождаването на допамин, обясняват учените.

При необвързващ секс рисковете са по-високи, възбудата е по-голяма, а мотивацията е променлива. Всички тези елементи осигуряват прилив на допамин.

Изглежда странно, но резултатите категорично показват също, че е възможно човек да изпитва отговорност и да обича партньора си и въпреки това да има нужда да изневерява. Този генотип обаче е много по-предразположен към двойствен живот и многожество паралелни връзки, а не еднократни такива.

Все пак има и хубава новина по темата – миналият месец беше установено, че същият вариант на гена RDR4 предразполага не само към изневери, но и към по-либерални възгледи. Именно защото той подтиква хората да търсят новото.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay