Влиятелни личности, любители на марихуана

Вижте кои са най-известните личности, които открито признават за употребата на трева

Влиятелни личности, любители на марихуана

Широкоизвестен факт е, че звездите в шоубизнеса имат редица пороци. Един от тях, на който са се поддавали дори най-успелите в днешно време личности, е марихуаната.

С медицински цели или просто за забавление, много от световните имена са прибягвали до лекия наркотик. Повечето от тях се оправдават с това, че марихуаната им помага да преборят стреса, който всекидневният публичен живот им причинява.

Ще ви представим списък на някои от най-влиятелните личности, които са употребявали марихуана. Някои от имената може наистина да ви изненадат, защото те са високопоставени личности, които са пример за подражание за обществото. Но пък какво лошо има и те да подкрепят принципа на популярния рапър Уиз Калифа: "Добрата трева и студеното питие са най-добрата рецепта за всичко”.

Стив Джобс
Съоснователят на компанията Apple дори пропагандира полезното действие на марихуаната върху човешкото съзнание. В документите на Пентагона Джобс признава, че освен марихуана, през 70-те години е използвал и LSD.

"Най-добрият начин, по който мога да опиша ефекта от марихуаната и хашиша, е, че те ме карат да се чувствам отпуснат и креативен", споделя Джобс.

Барак Обама
Неотдавна държавният глава на САЩ заяви, че не смята марихуаната за по-опасна от алкохола. Въпреки това той призна, че пушенето й е лош навик.

В интервю за американско списание той сподели, че не би се обявил за легализирането на марихуаната, но все пак влиянието й над отделния човек е по-леко от това на алкохола. Според него твърдението, че узаконяването на тревата ще реши много социални проблеми, е твърде надценено.

Президентът на Съединените щати изяви опасение, че децата, които живеят в бедни семейства, са по-уязвими да пропушат марихуана от тези, чиито семейства принадлежат на средната класа.

Обама признава, че е пушил марихуана като дете, но на дъщерите си обяснява, че това е "загуба на време”.

Бил Гейтс
Най-богатият човек в света подкрепи легализирането на марихуаната в щата Вашингтон. След като тя официално беше узаконена, основателят на Microsoft няма търпение да види какво ще бъде влиянието й върху обществото.

Гейтс вярва, че легализирането на марихуаната ще навреди на т.нар. "черен пазар”.

На въпроса дали е пушил трева той просто отказва да даде конкретен отговор, но през 1994 г. признава в интервю, че е взимал LSD.

Опра Уинфри
Телевизионната водеща е една от най-богатите жени в света и пример за подражание на много млади момичета, които мечтаят за кариера в телевизията.

През 2013 г. в телевизионно интервю Опра признава, че е пушила марихуана през 80-те години. На въпрос на водещия Анди Коен кога е бил последният път, когато е пушила, тя отговаря: "1982 година”.

Шон Паркър
Американският бизнесмен и предприемач, консултант на основателите на Facebook, отговаря уклончиво и винаги по различен начин, когато го попитат дали пуши марихуана. Което пък добавя още по-сериозни слухове към вече съществуващите.

Въпреки това за пристрастеността на гения, измислил Napster, сме наясно още от филма за създаването на Facebook. Той дарява 100 хиляди долара на кампания за легализирането на марихуаната в Калифорния. Името му постоянно е замесвано и в скандални партита с употреба на наркотици.

Бил Клинтън
В интервю от края на миналата година 42-рият президент на САЩ заяви, че никога не е отричал, че е пушил марихуана. Тогава той призна още, че по време на ученическите си години е експериментирал един-два пъти с трева, но не е пушил системно. Правил го е, докато е бил в Англия, защото смятал, че е забавно.

Джон Стюарт
Американският сатирик и писател никога не е криел, че харесва марихуаната. Той открито признава, че пуши, без да се чувства виновен за това.

Една от най-популярните му фрази, които описват симпатиите му към лекия наркотик, е: "Знаете ли колко сценарии за филми съм написал, докато съм бил напушен?”

Джон Кери
Настоящият държавен секретар на САЩ допълва списъка на американските политици, които са пушили марихуана. Странно или не, Кери отговаря с "да” на въпрос дали е готов да признае, че в миналото си е пушил трева. Той не крие този факт.

Джордж Буш
43-тият президент на САЩ публично отказа да отговори на въпроса дали е пушил трева. Но въпреки това беше хванат да казва, че "не иска някое дете да прави това, което той е правил”.

В списъка на американските президенти, които са признали за лошия си навик, попадат още Ейбрахам Линкълн, Томас Джеферсън, Джеймс Мадисън, Джеймс Монро, Андрю Джаксън, Закари Тейлър, Франклин Пиърс и Джими Картър.

Майкъл Фелпс
Американският плувец и многократен олимпийски медалист призна, че е пушил марихуана, след като в медиите бе публикувана снимка, на която пуши трева от бонг. Дълго време той отказваше да потвърди, че снимката е автентична, но накрая се отказа от опитите да се оневини и съобщи, че на въпросната снимка е самият той.

Той твърди, че това се е случило само веднъж и няма да се повтори. "Държанието ми беше разочароващо и лош пример за подражание.”

Признанието на Фелпс, случило се месеци след случката, се прие като по-добра реакция, отколкото ако беше продължил да отрича.

Още влиятелни личности, които са известни със склонността си към пушенето на трева са основателят на Playboy Хю Хефнър, Дейвид Летерман, Брад Пит, Джони Деп, Морган Фрийман, Анджелина Джоли, Лейди Гага и т.н.

За още интересни светски новини, посетете страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 23.04.2014|16:46
За мен това не е нещо кой знае какво.
10
Не е посочен 22.04.2014|16:41
И какво от това?
9
Не е посочен 22.04.2014|16:32
Те много известни личности си падат и по по-тежки наркотици.
8
Не е посочен 22.04.2014|15:59
Това само показва колко пресилена е истерията за вредата от тревицата.
7
Не е посочен 22.04.2014|15:09
Алкохолът ти прави истински дупки в мозъка за разлика от марихуаната .
6
Не е посочен 22.04.2014|12:02
Няма лошо от време на време, като фоерверк !
5
Не е посочен 22.04.2014|11:52
Щом Шон Паркър отговаря уклончиво за марихуаната значи пуши но в това няма нищо лошо
4
Не е посочен 22.04.2014|11:50
Стив Джобс е употребявал повече LSD и не толкова марихуана
3
Не е посочен 22.04.2014|11:43
Нашата родна манекенка Бориса Тютюнджиева също има участие в кампания в поза на марихуаната за лечебни цели
2
Не е посочен 22.04.2014|10:12
Доста хора са. Но в САЩ те живет по много по-различен начин у нас, и със сиогурност марихуаната би им помогнала да се отпуснат повече.
1
Не е посочен 22.04.2014|10:08
Това си е тяхна работа.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay