Дженифър Лорънс в битка срещу сексизма в Холивуд

Актрисата остро разкритикува кино индустрията

Дженифър Лорънс в битка срещу сексизма в Холивуд

Дженифър Лорънс неведнъж е заявявала своето лично мнение по редица въпроси, с което доказва, че никога не се води по тенденциите, които са "приети” в обществото. Най-пресният повод, по който звездата избухна, е гневът ѝ относно неравностойното заплащане на мъжкия и женския труд в Холивуд.

В сайта на своята колега Лина Дънам звездата от "Игрите на глада” публикува цяло есе по темата. В него тя защитава тезата си, че не би трябвало дамите да получават по-ниско възнаграждение за работата, която вършат, от колегите им господа, каквато е практиката в момента.

А как разбира за това? От хакнатите имейли на Sony Pictures през ноември миналата година. От тях става ясно, че Лорънс и Ейми Адамс, които си партнират в лентата "Американска схема”, са получили много по-нисък хонорар за участието си в лентата, отколкото мъжете, с които си партнират във филма, и които също поемат главните роли.

"Не се ядосах на Sony, а на самата себе си. Провалих се като преговаряща страна, защото се отказах рано”, пише Джен.

"Ще излъжа, ако не призная, че ми се искаше да бъда харесана и това повлия на решението ми да оставя битката, без всъщност да съм се борила. Не исках да изглеждам "разглезена” или "прекалено неудобна” за някого. Тогава това ми се струваше добра идея, но след това видях цялата информация в интернет и ми стана ясно, че нито един мъж, с когото съм работила, очевидно не е имал подобни притеснения”, продължава актрисата.

Тя говори открито и за това какво е чувството една жена да работи в огромната кино индустрия, наречена Холивуд.

"Всичко, което виждам и чувам по цял ден, са различни мъже, изказващи своето мнение. Но аз давам своето по същия начин. Приключих със стремежа да се опитвам да намеря най-прекрасния и мил начин, по който да заявя мнението си, за да продължават хората да ме харесват”, заключава Дженифър.

За още интересни светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay