Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците

Някои от тях се ограничиха до употребата на марихуана, но други се превърнаха в смъртни жертви на забранените вещества

<p>Дрю Баримор вече не изглежда така, както на снимката от трудните си години, но Маколи Кълкин и Линдзи Лоън продължават да се докарват до подобни състояния.</p>

Дрю Баримор вече не изглежда така, както на снимката от трудните си години, но Маколи Кълкин и Линдзи Лоън продължават да се докарват до подобни състояния.

Макар да започваме настоящия тъжен материал с техни снимки, този път няма да говорим за проблемите на Дрю Баримор, Маколи Кълкин и Линдзи Лоън. Достатъчно сме ги обсъждали и можете да прочетете подробна информация за всеки един, следвайки линковете на имената им. А тук ще ви разкажем за сблъсъците с наркотиците и закона на други актьори, които съвсем млади изкачиха стълбицата на голямата слава, но след това стремглаво тръгнаха по пътя надолу към саморазрухата.

Започваме с най-леките случаи.   

Хейли Джоел Осмънт


Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците
Като изключим факта, че доста е занемарил външния си вид, някогашният сладур от "Шесто чувство" не е чак толкова саморазрушителен, колкото останалите представени тук палавници. Но и той си има своите провинения. През 2006 едва не му се наложи наистина да види "мъртви хора", след като преобърна колата си под влиянието на алкохол. Бе уличен и в притежание на марихуана. След това обаче спря с глупостите, а напоследък дори се опитва да освежи актьорската си кариера. 

Дейвид Фаустино

Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците

Някогашният Бъд Бънди от "Женени с деца" също не е затъвал в твърде сериозни проблеми с наркотиците, но все пак е имал такива, което още веднъж потвърждава зловещата закономерност между славата в детска възраст и залитането към всевъзможни зависимости на малко по-късен етап. В случая с Дейвид става въпрос за арестуването му заради притежание на марихуана. Той обаче не получава присъда, тъй като доброволно се съгласява да постъпи в клиника за рехабилитация.  

Близначките Олсън 

Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците
Бляскавата кариера на известните Мери-Кейт и Ашли започва още, когато близначките са на 9 месеца. Редуват се да играят ролята на бебето от сериала "Пълна къща", като по този начин успяват да се вместят в рамките на закона за детския труд. Години след това обаче двете сладуранки стремглаво тръгват по наклонената плоскост. Особено Мери-Кейт. Както се знае, тя влезе в специализирано заведение, за да се лекува от анорексия. Многократно са се носили и слухове, че има проблеми с наркотиците. Най-усилено за това се говореше около смъртта на Хийт Леджър. Двамата са били близки приятели, може би и нещо повече - доказателство за това е фактът, че масажистката, открила мъртвото му тяло, се е обадила два пъти на Мери-Кейт от номерата за бързо избиране в телефона на Хийт, преди да звънне на Спешна помощ.

Твърди се дори, че именно близначката го е снабдила с веществата, довели до ненавременната му смърт. Що се отнася до Ашли, тя също многократно се е появявала на събития с очи, издаващи прекараните преди това буйни нощи и злоупотреби с какво ли не. 

Джоди Суитин

Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците
Проклятието, което сякаш тегне над младите актьори от "Пълна къща", не свършва с близначките. Джоди играеше малката Стефани Танер от сериала, но впоследствие не си остана толкова сладка и невинна. Тя бе пристрастена към метамфетамините, които са способни да превърнат всеки човек в грозно чудовище. Според собствените ѝ думи, започнала да употребява след приключването на снимките по телевизионната поредица: "беше ми скучно". Благодарение на наркотиците, Джоди загуби не само няколко зъба, но и съпруга си. Започна да се възстановява чак покрай раждането на първата си дъщеря през 2010, а миналата година се сдоби и с втора.  

Тейтъм О'Нийл

Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците
Тейтъм все още държи рекорда за най-малко дете, печелило "Оскар" - тя е едва 10-годишна, когато прегръща златната статуетка, благодарение на брилянтното си изпълнение във филма "Хартиена луна" (1973). В известната лента героинята ѝ пуши цигари, макар съвсем да не е на подходящата за това възраст. А в истинския живот актрисата (сега 49-годишна) отива много по-далеч. Открай време се знае, че тя употребява крек и хероин. Заради проблемите ѝ с наркотиците, през 1998 губи попечителство над трите си деца. Въпреки това продължава по лошия път - 10 години по-късно е арестувана, докато си купува дрога. При претърсването у нея са намерени пакетче кокаин, пакетче крек и неизползвана тръбичка за пушенето му. Твърди се, че след този случай Тейтъм най-сетне се лекува успешно.

Смъртните случаи

Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците
Ривър Финикс умира едва 23-годишен, шокирайки обществото, което не знае за проблемите му с наркотиците. Той е известен като един от най-талантливите млади актьори на 80-те, всички му предричат блестящо бъдеще. Уви, комбинацията от хероин и кокаин се оказва фатална за него. Red Hot Chili Peppers, Nirvana и R.E.M. почитат паметта му в песните си, но ако все пак не знаете кой е Ривър Финикс, можете да го гледате като момче със завладяващо присъствие в "Бъди до мен" (1986), "Бягство към живота" (1988), "Моят личен Айдахо" (1991).

Ще останете впечатлени от красивата, но тъжна сериозност и дълбокия поглед на актьора. Те, както и проблемите му с наркотиците, вероятно се коренят в тежкото му детство, белязано от бедност с родители хипари, странни семейни отношения и участие в промиваща мозъци секта. 

Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците
На 15 януари 2008 година светът научи тъжна вест, от която обаче никой не се изненада. За Брад Ренфро, който стана звезда едва на 11 с ролята си в хита "Клиентът", отдавна се знаеше, че има проблеми с алкохола и тежките наркотици. Той бе открит мъртъв в дома си след предозиране с хероин. Младежът си отиде от този свят на 25 години.

Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците
Актьорите с еднакви имена, Кори Хейм (ляво) и Кори Фелдман, се прочуха заедно с участието си в общи филми, израснаха заедно и след това заетно залитнаха по наркотиците. Докато Фелдман успя да се окопити обаче, Хейм не съумя да преодолее дългогодишния си проблем и почина през 2010, на 38-годишна възраст. Официалната версия е, че причината за смъртта му е пневмония, но се знае, че в дните преди това Кори е използвал контактите си с различни лекари и фармацевти, за да си набави 553 хапчета от разнообразни видове, продаващи се само с рецепти. 

Нека Ривър, Брад и Кори почиват в мир, заедно с всички останали объркани личности, превърнали се в жертви на наркотиците! Що се отнася до свръхамбициозните родители, които смятат за редно непрекъснато да водят невръстните си дечица по кастинги, бихме ги посъветвали да обмислят дали не е по-разумно да ги оставят да изживеят поне началните си години далеч от светлината на прожекторите.

296 34
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



46
Не е посочен 30.05.2013|11:42
не е лесно да си малък с много пари
45
Не е посочен 30.05.2013|09:41
колкото по отрано те грабне славата, толкова по-малък е шансът да се опазиш от наркотиците и вредните наклонности
44
Не е посочен 30.05.2013|09:39
Така е, наркотиците погубват, много жалко за тези талантливи актьори и звезди, че са се поддали на изкушението, дано един ден всички те се откажат от дрогата.
43
Не е посочен 30.05.2013|08:55
Маколи Кълкин има вид на клошар
42
Не е посочен 30.05.2013|08:52
близначката Мери-Кейт има акъл ? как може да ес мисли за дебела че да стигне чак до анорексия
41
Не е посочен 29.05.2013|21:45
Освен вреда, не виждам нищо друго в наркотиците.
40
Не е посочен 29.05.2013|20:10
Никак не е добре да ставаш известен от толкова малък. Много обещаващ беше Ривър Финикс.
39
Не е посочен 29.05.2013|20:09
Тейтъм О'Нийл и тя ли бе! Иначе е толкова симпатична, добре че все пак се е излекувала!
38
Не е посочен 29.05.2013|20:08
Не искам да съм лош пророк, но ако Маколи Кълкин не се вземе в ръце, не мисля, че доживее до края на годината
37
Не е посочен 29.05.2013|20:08
Последните наистина си отиват млади и от глупост.
36
Не е посочен 29.05.2013|20:04
Хейли Джоел Осмънт - не знаех, че и той си е имал проблеми с дрогата. Май малките момченца, като им изгрее звездата прекалено рано, като и на Маколи Кълкин не издържат на напрежението наистина.
35
Не е посочен 29.05.2013|19:30
Лошо е да посегнеш към чашката или наркотиците от мъка и да се пристрастиш, но е страшно да го правиш от скука.
34
Не е посочен 29.05.2013|19:17
Лошото е, че някои си отидоха от тази глупост.
33
Не е посочен 29.05.2013|18:50
Наркотиците не прощават на никого.
32
Не е посочен 29.05.2013|16:51
Така е, те нямат нормално детство, налага им се бързо да пораснат, а като прибавим към това и нелекият живот на много от тях, то никак не е странно, че тръгват по този път.
31
Не е посочен 29.05.2013|16:44
Наистина е кофти, когато такива големи таланти на напускат заради тези ла*на, които ми прави впечатление, че и у нас са станали по-масови от всякога.
30
Не е посочен 29.05.2013|15:54
Не е само от скука, просто славата им идва в повечко, а и тая порочна среда пълна с такива опасни изкушения е нещо, с което се сблъскват непрекъснато.
29
Не е посочен 29.05.2013|15:47
Тъжно е наистина за тези млади таланти, които се погубват с тая отрова, някои успяват да прескочат трапа, но други продължават своето самоунищожение.
28
Не е посочен 29.05.2013|15:17
интересно как от скука започват да се друсат като ненормални
27
Не е посочен 29.05.2013|15:10
младите лесно се увличат....
26
Не е посочен 29.05.2013|15:08
и пак не е гаранция че няма да залитнат . трябва малко акъл ама да ти дойде на време . да се замислиш за живота си и да прекратиш с глупостите
25
Не е посочен 29.05.2013|15:04
Отдавна не е красива, наистина се съсипа покрай тези наркотици.
24
Не е посочен 29.05.2013|14:51
Линдзи Лоън изглежда ужасно на тази снимка,иначе е толкова красива
23
Не е посочен 29.05.2013|14:40
очарователни бяха , ама бяха
22
Не е посочен 29.05.2013|14:06
Някои даже не съм ги чувала, все пак е лошо,че залитат по такива неща, особено с такъв стрес, толкова млади, а вече ги преследват папараци.
21
Не е посочен 29.05.2013|14:02
" 553 хапчета от разнообразни видове" - мале мале колко много се е друсало това момче.много тъжно за починалите от прекаляването с тези вредни вещества и браво на тези които все пак са успели в някакъв момент от живота си да си стъпят на краката
20
Не е посочен 29.05.2013|13:55
Много сладки муцунки са,скоро гледах техен филм като малки и много се смях.
19
Не е посочен 29.05.2013|13:52
Милите,съсипват се от млади,но славата е трудна за едно дете.
18
Не е посочен 29.05.2013|12:57
Повечето от тях започват кариерата си като деца и просто славата и напрежението в един момент си казват думата.
17
Не е посочен 29.05.2013|12:48
Много ме е яд за Ривър Финикс, който бе наистина супер талантлив актьор, занимаваше се и с музика... Май цялото им семейство е било тотално сбъркано, тъй като тези истории с дрогата и сектите не подминаха и Хоакин.
16
Не е посочен 29.05.2013|12:39
Превратностите на живота !
15
Не е посочен 29.05.2013|12:24
имат пари и слава и лесно се подхлъзват
14
Не е посочен 29.05.2013|12:19
Наистина е така . Той направо се съсипа сам
13
Не е посочен 29.05.2013|12:19
Дейвид Фаустино е голям грозник .
12
Не е посочен 29.05.2013|11:53
Всички друсат бе, кои от малки, които после по-късно - като големи. Затриват си хубавите кариери, мен от това най-много ме е яд.
11
Не е посочен 29.05.2013|11:33
Какво да се прави, това е естественият подбор на Холивуд, едни оцеляват, други не!
10
Не е посочен 29.05.2013|10:57
холивуд и славата покваря2ват младите таланти. аз ако съм на мястото на техните родители бих ги пазила от шоу бизнеса поне докато не навършват пълнолетие
9
Не е посочен 29.05.2013|10:44
А Ривър Финикс, брат ли е на Хоакин Финикс?
8
Не е посочен 29.05.2013|10:13
тези деца твърде рано са получили слава и не са знаели какво да я правят. станало им е скучно и затова са посегнали към наркотичните субстанции
7
Не е посочен 29.05.2013|09:52
близначките олсен бяха много сладки като малки
6
Не е посочен 29.05.2013|09:20
май че при маколи кълкин положение е най-отчайващо
5
Не е посочен 28.05.2013|22:39
Наркотиците са най голямото зло за човек, докосне ли се до тях.
4
Не е посочен 28.05.2013|19:08
затова не е хубаво децата от малки да ги вкарват в шоу бизнеса. ако славата ги споходи, трудно биха се спасили от наркотиците
3
Не е посочен 28.05.2013|19:07
Ривър Финикс - ще си дръпна филм с него, зарибихте ме.
2
Не е посочен 28.05.2013|19:00
Хейли Джоел Осмънт се е разминал леко, само марихуана е опитвал това не е сериозно
1
Не е посочен 28.05.2013|17:28
Крива работа са наркотиците, важното е никога да не се посяга към тях!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay