Цветната диета на един неостаряващ супермодел

Кристи Бринкли се стреми да включва възможно най-много багри в ежедневното си меню

Наред с Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд и Ел Макферсън, лъчезарната Кристин Бринкли също беше сред най-популярните любимки през Ерата на супермоделите.

Красивата блондинка скоро ще навърши 60 години! Можете ли да повярвате, като гледате приложените тук снимки? Тя наистина изглежда по този начин. Преди няколко месеца го доказа и с фотосесията си за световноизвестното списание Sport's Illustrated

Сигурни сме, че също като нас, и вие сте любопитни да научите какви са тайните за постигане на подобна стройна фигура и свежо излъчване у една 59-годишна жена. Открихме отговорите в скорошно интервю на Кристи за сп. Shape и бързаме да ги споделим с вас.

Разбира се, супермоделът на 70-те, 80-те и 90-те не сиседи по цял ден на дивана да гледа сапунени сериали. Тя практикува йога, както и подобен на йогата фитнес подход, наречен Total Gym. Изразява се основно в разтягане на тялото, което го прави здраво и силно.

Голямата философия на Кристи обаче се състои в това, че тя е вегетарианка и спазва т.нар. "цветна диета". 
Правилата са прости и всеки би могъл да ги използва. Придържайки се към тази диета, човек трябва да се стреми всеки ден да включва в менюто си храни с възможно най-разнообразни цветове: от зелени салати до плодове с ярки червени и оранжеви багри.

В зависимост от цвета си, плодовете и зеленчуците притежават различни хранителни качества. И доставянето на цяла палитра в организма му се отразява изключително здравословно. Засища го, без да се натрупват каквито и да било излишни килограми.

Цветната диета на един неостаряващ супермодел
Ето и едно примерно дневно меню, изготвено и спазвано от самата Кристи Бринкли: 
Закуска: Най-често тя яде овесена каша сутрин, като понякога добавя към нея ленено семе, пшеничен зародиш и плодове.

Обяд: "Той е огромна салата с всички възможни цветове в нея! От листни зеленчуци, та чак до пресни лилави билки, които добавят страхотен аромат. Слагам различни неща. Понякога може да са нарязани домати и леща, в други дни може да избера боб, а се случва да ям и само маруля, а отделно от нея си правя и супа от леща. Но по ринцип залагам на голямата салата. Тя може да е поръсена с парченца авокадо, шепа ядки, семена или каквото друго си изберете."

Вечеря: Всичко, което можете да измислите, комбинирайки паста и зеленчуци.

Ако огладнеете между храненията: Ябълките са най-добрата идея. Понякога Кристи ги гарнира с фъстъчено масло.

Сладки изкушения: Супермоделът е на мнение, че човек трябва да си позволява по някоя глезотийка от време на време. Добре е обаче за целта да си купува висококачествен сладолед или шоколад с плодове и наистина чисто какао. Правилно подбрани, дори сладките неща могат да бъдат здравословни и да съдържат антиоксиданти.

Ако искате да споделяме с вас още звездни съвети за здраве и красота, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!

177 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 10.09.2013|10:53
Колко е слаба, направо невероятно
9
Не е посочен 10.09.2013|10:42
Изобщо няма вид на 60-годишна жена
8
Не е посочен 09.09.2013|16:47
Страхотна е, на 60 години, а е западила виталната си и красива фигура и излъчване.
7
Не е посочен 09.09.2013|15:41
Страхотно изглежда! Диетата й определено е доста добра и балансирана, тъй като включва много плодове и зеленчуци и то в свежо състояние.
6
Не е посочен 09.09.2013|14:25
Озумително е как Кристи Бринкли успява да поддържа толкова зашеметяваща форма
5
Не е посочен 09.09.2013|14:02
Много вкусно и здравословно изглежда менюто на Кристи. А ако съдим и по външния й вид, то резултатът е повече от налице.
4
Не е посочен 09.09.2013|11:16
Но все още изглежда наистина невероятно.
3
Не е посочен 09.09.2013|10:59
Ако огладнеете между храненията: Ябълките са най-добрата идея. Понякога Кристи ги гарнира с фъстъчено масло. Ама си хапва, не е като да стои гладна.
2
Не е посочен 09.09.2013|10:45
Това ми звучи като много приемлива диета.
1
Не е посочен 09.09.2013|10:23
Това е невъзможна за спазване диета за мен и по нищо не прилича на българската кухня, но тази жена наистина изглежда блестящо за годините си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay