Коварните здравословни проблеми, с които се сблъскаха звездите през 2015 година

Какви уроци предадоха шест от звездните дами на света?

Коварните здравословни проблеми, с които се сблъскаха звездите през 2015 година

2015 година не бе никак лека за една част от известните дами, които се сблъскаха с тежки здравословни проблеми. Тези от тях, които решиха да споделят личните си битки със света, успява да повдигнат дискусия относно някои от най-тежките въпроси, свързани със здравето.

Така насочиха вниманието на обществото към запознаването със симптоми, които могат да бъдат признак за коварни болести. И дадоха положителен пример с историите си. Вижте кои са шестте звезди, които предадоха важни уроци на света през 2015 година.

Анджелина Джоли
Нейната битка с рака продължи и през 2015 година. В изключително трогателно писмо тя призна пред света, че след двойната мастектомия, която си направи през 2013 година, се е подложила и на операция по премахване на яйчниците и фалопиевите тръби. Актрисата прибегна до тези превантивни мерки, след като лекари установиха, че опасността да заболее от рак на яйчниците е 50%, а от рак на гърдата - 87%, тъй като майка ѝ и баба ѝ също са се сблъскали с коварната болест.

Актрисата признава, че това тежко решение я е направило по-силна и е решила да сподели битката си с хората по света, защото знае, че хиляди жени са преминали и преминават през същото. Така Джоли показа колко важни са профилактичните прегледи за всяка една жена и доказа, че генетичния фактор не е никак маловажен за доброто здравословно състояние. Анджелина се бори и за това жените да образоват себе си относно коварните болести, които могат да ги сполетят, за да вземат мерки навреме.

Селена Гомес

Коварните здравословни проблеми, с които се сблъскаха звездите през 2015 година

Страшната диагноза "туберкулоза” и мъчителната химиотерапия, с които Селена се бори през 2014 година, бяха тайна за света, докато тя не се справи окончателно с тях. Признанието от страна на звездата, което дойде през 2015 година, повдигна завесата на личната ѝ битка, и даде подробна информация за една болест, която е много трудна за диагностициране.

Изпълнителката призна пред списание Billboard какво означава да бъдеш толкова болен, без изобщо да изглежда, че нещо не е наред. Силата на духа ѝ е това, което я вдига на крака, и сега звездата е по-силна от всякога!

Аврил Лавин

Коварните здравословни проблеми, с които се сблъскаха звездите през 2015 година

Тя намекна неведнъж за влошеното си здравословно състояние чрез постове в Twitter, но окончателно поп дивата призна за своята болест през април пред списание People. Тогава тя сподели, че сблъсъкът с Лаймската болест ѝ е създал огромни трудности с храненето. "Когато отидохме на басейн по случай 30-годишният ми рожден ден, трябваше да си тръгна по-рано, за да си почина. Приятелите ми ме питаха какво не е наред, но аз не знаех”.

Месеци след описаното от звездата събитие, най-сетне ѝ е поставена страшната диагноза, резултат от инфекция, причинена от кърлеж. С открития си разказ за проблема, през който преминава, Аврил повдига въпроса за важността на взимането на предпазни мерки, като използването на спрей срещу насекоми, а освен това предизвика обществото да се запознае по-подробно със същността на Лаймската болест.

Криси Тейген и Тайра Банкс

Коварните здравословни проблеми, с които се сблъскаха звездите през 2015 година

През 2015 година двете дами срещнаха трудности със забременяването и се подложиха на изкуствено оплождане. Припомнете си какво споделиха тогава Тайра Банкс и Криси Тейген за изтощителните ин витро процедури. Двете дами си поговориха открито за пробема в телевизионно шоу, с което помогнаха на много жени със същите проблеми да разберат повече за алтернативните начини да се сдобиеш с дете.

Коварните здравословни проблеми, с които се сблъскаха звездите през 2015 година

Изглежда ин витро процедурите при Криси дават желания резултат, защото съвсем наскоро тя обяви, че заедно със съпруга си Джон Леджънд очакват първото си дете!

Хейдън Пенетиер

Коварните здравословни проблеми, с които се сблъскаха звездите през 2015 година

Половинката на Владимир Кличко страдаше от тежка следродилна депресия след раждането на дъщеричката си Кая-Евдокия в края на 2014 година. На актрисата се наложи да постъпи в клиника, за да лекува депресията си.

Тя говори открито за проблема по време на телевизионно предаване през септември: "Следродилната депресия е състояние, за което трябва да се говори. Майките трябва да знаят, че не са сами и да бъдат наясно с това, че тази депресия може да бъде излекувана”, сподели тогава Хейдън.

Ако тази статия вие  харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay