Знаците на изневярата

Знаците, които ясно показват, че единият от партньорите има авантюра

Знаците на изневярата

Напоследък все по-често чуваме думата "изневяра" и сякаш тя е станала част от нашето ежедневие. Разбира се, прелюбодеянието няма как да се разглежда единствено от чисто физическа гледна точка, защото когато възникнат и чувства, нещата стават малко по-сложни. В повечето случаи, изневярата е акт на несигурност или отегчение, но тя не наранява само човека, на когото се изневерява.

Във всяка връзка, в която се появяват "черните облаци на съмнението", започват да възникват и въпросите за иневярата – дали има трети човек във връзката, дали е било еднократно или продължава от дълго време, дали е само секс или има и чувства и най-важният – защо се е стигнало до тук. Има знаци, които ясно показват, че единият от партньорите има авантюра, която при всички положения се опитва да прикрие.

Външният вид
Всеки, който е достатъчно дълго с партньора си, в даден момент свиква с него и вече не обръща толкова внимание на външния си вид. 30-минутното избиране на дрехи и смяната на поне четири тоалета отива в миналото, прическата вече не отнема толкова време, а дори най-старите дрехи носят усещане за комфорт.

Промяната настъпва, когато единият в тази връзка открие друг човек, който е привлякал вниманието му. Той или тя отново започва да се "конти", да подбира всеки детайл от облеклото си внимателно, сменя прическата, започва да се грижи по-усилено за фигурата си. Щом този момент настъпи, е твърде вероятно да имате повод за съмнение.

Промяна в настроението
Има дни или моменти, в които човек изведнъж сменя настроението си, но ако вашият партньор избухва постоянно, това е притеснително. Раздразнителността и непрекъснатите скандали за най-малкото нещо са доста силни показатели. Симптомите на изневярата обаче могат да бъдат и напълно противоположни - половинката ви може да се държи като най-милия човек с неочаквани подаръци, романтични вечери, непрекъснати обаждания, мили съобщения и всички онези неща, които по принцип не са присъствали във връзката ви или поне не и след първите три месеца.

Подялба
Този фактор може да се разглежда във всеки един аспект – подялба на финанси или вещи. Партньорът ви на драго сърце е споделял компютъра или телефона си с вас, но може би вече не го прави. Изведнъж тези две неща стават най-важното нещо за него и дори са защитени с пароли. Ако все пак се наложи да ползвате едно от двете, половинката ви ще скрие, изтрие и изключи всичко възможно и като допълнение ще седи неотлъчно до вас, за да ви "надзирава" - все пак не е препоръчително да попаднете на "ненужна" за вас информация.

Липса на комуникация
Спомнете си времето, когато вие сте споделяли всичко с партньора си, а той ви е отвръщал със същото. Изневярата, обаче, слага край на това. Партньорът ви ще започне да премълчава все повече неща, да отговаря половинчато дори и на най-тривиалните въпроси, само и само да не се "изпусне" за някоя подробност, която не ви е позната.

Да не говорим, че няма да си вдига телефона от време на време, ще спре излиза с вас, когато е с приятели, ще посещава нови места.

Промяна на интересите
Изведнъж вашата половинка започва да се интересува от нови жанрове музика или филми, променя стила си на обличане, променя хобитата си, посещава културни събития, които до сега не са представлявали интерес. Точно за това няма как да сте 100% сигурни, че става въпрос за изневяра, защото е нормално да се срещаме с нови хора, които ни влияят. Но все пак имайте едно на ум.

Личното пространство
Ако възлюбеният ви започва все повече да държи на личното си пространство и иска да е сам за повече време, то бъдете нащрек. Изнервя се лесно, когато сте само двамата и усещате емоционална отдалеченост? Преди сте били като залепени един за друг, а сега едвам изтръгвате едно "И аз те обичам", и то през зъби? За съжаление, това е един от най-явните знаци, че вече има и трети човек в тази връзка.

Знаците на изневярата"Аз да ти изневерявам?! Обиждаш ме!"
Да, тази реплика е много популярна. Винаги, когато повдигнете темата за иневярата на шега или започнете директно с обвиненията, ще ви отвръщат единствено с отбранителна позиция и обратните реплики, че всъщност вие сигурно изневерявате, като се опитвате да манипулирате другия с подобни въпроси.

Мнението ви вече няма значение
Изведнъж вие вече не сте почетният слушател за проблемите на половинката си. Той или тя вече търси мнението и съветите на другите, а вашите просто ги отбягва или дори не си прави труда да ги разбере.

"Не" на секса
Не, че той няма желание за малко "креватни упражнения". Просто не точно с вас, колкото и грубо да звучи. Половинката ви ще си намира оправдания, само и само да не правите секс, колкото и неоснователни да са те. Дори все още епизодично да консумирате поизчезналата си любов обаче, определено ще чувствате, че вече не е същото.

Смяна на приоритетите
Вие сте били на първо място и дори сте си правили дългосрочни планове заедно, но вече не е така. Изместени сте от приятели, работа, партньорът ви вече дори не се и старае да поддържа "пламъка на взаимоотношенията" ви и изведнъж се появяват репликите: "Не знам какво искам" и "Нужно ми е време да помисля".

Тези две изречения могат да съкрушат всеки и определено са доста показателни за възникване на проблеми в дадената връзка.

"Това същият човек ли е?!"
От скромният, свит и мълчалив господин до вас не е останал и помен. Той се е превърнал в центъра на вниманието и е по-щастлива от всякога. Или пък точно обратното – вашето лъчезарно слънчице вече е буреносен облак, от когото не можете да изтръгнете и една усмивка? В първия случай, партньорът ви се опитва да ви убеди, че всичко си е наред и прикрива вината си, а във втория – единственото, за което мисли, е изневярата и дали някак няма да разберете за нея.

Интуицията си казва думата
Не е вярно, че само жените имат шесто чувство. Що се отнася до връзки, и мъжете имат доста силна интуиция и усещат, когато нещо не е наред. Ако се появи гадното чувство в стомаха ви и започнете по някакъв начин да се съмнявате в партньора си, то може би имате основание. Все пак вие го познавате по-добре от всекиго и забелязвате дори и малките промени, които индикират, че нещо не е наред. Просто последвайте инстинктите си, а не пренебрегвайте създалата се ситуация.

Когато става въпрос за изневяра, всеки човек се страхува – и изневеряващият, и този, на когото изневеряват. В повечето случаи настъпва краят на една връзка. Ала е възможно и двойката да го преодолее. При всички положения, в такава ситуация трябва да пренебрегнете страховете си и да се постараете да разберете истината, колкото и грозна да е тя. Ще се радваме да споделите, ако и вие сте открили други знаци на изневярата. Разбира се, не от личен опит.

249 10
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



67
Не е посочен 11.04.2012|15:33
тука има,тука нема-за да си и помислят за това и двете страни,значи нещо се е пропукало и липсва във връзката
66
Не е посочен 11.04.2012|14:02
И аз не мога да се съглася с мнението ти , аз лично не мога и няма и не разбирам как някой може да прости някога подобно предателство и гавра.След като си с един човек или с него или не.Разбирам да си правите 3ки и оргий на който двойки им харесва . Но изневярата е нещо друго.Нещо което не се забравя никога въпреки че нарочно казваш "споко , вече дори не си спомням".Колкото и да казваме че времето лекува и че всичко минава , никога не се забравя болката и празнотата която изпитваш във сърцето си.Всеки който го е изпитал вярмам ме е разбрал.
65
Не е посочен 11.04.2012|13:51
Това не е предателство а гавра с един човек който си е отворил съцето за теб. Лично съм го изпитал и грам не е хубаво да ти изневерят . За съжаление не го преодолях и скъсах с момичето правилно или не , секи да си носи последствията. Аз лично не го разбирам , случвало ми се е гадже на приятел да иска да му изневери с мен и винаги съм отказвал и съм му казвал какво е станало и как и кога.Но за мое съжаление не всички са като мен . Повечето мъже днес са жалка форма на същноста на един мъж,което важи и за жените за съжаление.
64
Не е посочен 05.04.2012|18:39
Здравейте! Много интересна статия. Добре и подоробно са обяснени доста голяма част от нещата, които са преживели повечето хора. Даже бих казал-доста добре, интересно и точно разсъждение, доста близо до действителността... Аз може би имам какво да споделя, но незнам дали е от личен опит или не(просто не е доакзано дали е имало изневяра), тъй като, при наличието на доста голяма част от описаното по-горе и последвалия въпрос: "Да не си си намерила друг?" Отговорът беше отрицателен. Истината, така и остана-неразбрана, без значение, колко е грозна тя. Разбира се, допуска се варианта, отговорът да е бил откровен, но все пак е интересно да се замисли човек... Та така де, това е скромно споделяне от един скромен опит. Благодаря на автора за статията и пожелавам успех на сайта. :)
63
Не е посочен 05.04.2012|16:00
Да, не ни го причинявайте.
62
Не е посочен 05.04.2012|15:59
61
Не е посочен 05.04.2012|15:59
Има значи, познават се.
60
Не е посочен 05.04.2012|15:59
Не си изневерявайте.
59
Не е посочен 05.04.2012|15:59
Важното е да е обичате.
58
Не е посочен 05.04.2012|10:15
нищо не е грешно,ако те прави щастлив!
57
Не е посочен 05.04.2012|09:55
всичко е повече от вярно,навя ми неприятни спомени от миналото...
56
Не е посочен 04.04.2012|16:46
полезна статия :)
55
Не е посочен 04.04.2012|16:45
Изневярата за мен е най - голямото предателство ...
54
Не е посочен 04.04.2012|16:20
Съгласна съм с повечето неща в статията
53
Не е посочен 04.04.2012|16:18
Да ни хване параноята. ;)
52
Не е посочен 04.04.2012|16:13
не.няма...всичко е в главата ти...
51
Не е посочен 04.04.2012|16:12
изневярата е една тема,без край :)
50
Не е посочен 04.04.2012|16:05
и аз съм на това мнение , много хора ми казват , че изневярата скрепявала връзката , но аз не мисля , че е така
49
Не е посочен 04.04.2012|16:05
И аз съм на това мнение, макар че тогава рискуваш да заприличаш на глупак...
48
Не е посочен 04.04.2012|16:04
Много интересна статия .... ще ми е от полза :)
47
Не е посочен 04.04.2012|15:46
Изневярата е пагубна за една връзка, тъй като разрушава доверието и в повечето случаи това "предателство" не се забравя.
46
Не е посочен 04.04.2012|14:34
абе гадна работа е изневярата
45
Не е посочен 04.04.2012|14:34
кофти е да го имаш, по-добре да не знаеш
44
Не е посочен 04.04.2012|14:24
Никога не съм хващала някой на местопрестъплението, но винаги съм имала онова шесто чувство, на моменти дори по развито, отколкото е нужно.
43
Не е посочен 04.04.2012|14:24
определено да, но да им вярваме ли
42
Не е посочен 04.04.2012|14:23
не щем изневярва
41
Не е посочен 04.04.2012|14:23
Те трагедии се правят дори когато няма изневяра, а просто единият от двамата е решил, че трябва да се разделят, независимо по каква причина.
40
Не е посочен 04.04.2012|14:12
така е, гнусни
39
Не е посочен 04.04.2012|14:12
полезно е да знаем за тези показатели
38
Не е посочен 04.04.2012|13:45
това се отнася респективно и за мъжа ;)
37
Не е посочен 04.04.2012|13:44
малко не мога да се съглася с мнението ти, но както и да е, твое си е
36
Не е посочен 04.04.2012|13:44
важното е да няма знаци
35
Не е посочен 04.04.2012|13:01
Винаги може да се окаже, че не го познаваш чаак толкова;)
34
Не е посочен 04.04.2012|12:58
Понякога изневярата не е толкова страшна- минава и заминава, и, ако не сме и ние много самовлюбени, няма трагични последствия.
33
Не е посочен 04.04.2012|12:24
Всеки, който познава партньора си добре, няма нужда от статии и клишета, за да го хване в крачка.
32
Не е посочен 04.04.2012|12:08
Тогава тези хора са ужасни .....
31
Не е посочен 04.04.2012|12:04
Някои хора искат всичкооо
30
Не е посочен 04.04.2012|12:03
една жена не знае,че й изневеряват само тогава,когато не иска да знае :)
29
Не е посочен 04.04.2012|12:01
По- добре е да се разделиш с някой, отколкото да стоиш с него и да му изневеряваш...
28
Не е посочен 04.04.2012|11:52
Чувстваш се толкова омерзен и предаден, че направо не можеш да си намериш място :(
27
Не е посочен 04.04.2012|11:43
Така си е....има много неща, по които можеш да разбереш...
26
Не е посочен 04.04.2012|11:39
ако се познават двамата партньори, лесно се различават
25
Не е посочен 04.04.2012|11:32
да ,ужасно е чувството !
24
Не е посочен 04.04.2012|11:30
Tова е много кофти и на никой не го пожелавам.
23
Не е посочен 04.04.2012|11:27
да, а не да разбере случайно от някой!
22
Не е посочен 04.04.2012|11:21
ами трудно е , защото свикваш с този човек и не искаш да го пускаш
21
Не е посочен 04.04.2012|11:21
Ако си държал и обичал някога човека до себе си е по-добре да бъдеш честен и да му кажеш истината в очите
20
Не е посочен 04.04.2012|11:20
И аз съм на същото мнение, ама понякога е трудно човек да вземе такова репение
19
Не е посочен 04.04.2012|11:14
И безхарактерно!
18
Не е посочен 04.04.2012|11:14
такъв е живота ,момичета - всяко зло за добро :)
17
Не е посочен 04.04.2012|11:13
Така е! За съжаление, обаче, има хора, които се примиряват с това!
16
Не е посочен 04.04.2012|11:12
Не разбирам, защо въобще трябва да се стига до изневери. Като се е появил някой по-интересен се разделяте и толкова. Защо трябва някой да страда, да се правят драми и трагедии?
15
Не е посочен 04.04.2012|11:12
14
Не е посочен 04.04.2012|11:12
това е най-добрия начин
13
Не е посочен 04.04.2012|11:11
знаци да искаш
12
Не е посочен 04.04.2012|11:08
така е.... и е много противно ако се знае от личен опит!
11
Не е посочен 04.04.2012|11:07
Има и хора, които просто се примиряват с този факт
10
Не е посочен 04.04.2012|11:03
всичко ,което е написано е вярно
9
Не е посочен 04.04.2012|11:00
Стига да познаваш човека до себе си...
8
Не е посочен 04.04.2012|10:59
Знаци много, само да знаеш как да ги различиш!
7
Не е посочен 04.04.2012|10:53
Винаги се усеща когато има нещо...
6
Не е посочен 04.04.2012|10:50
така е, както и липса на комуникация
5
Не е посочен 04.04.2012|10:50
и аз така мисля
4
Не е посочен 04.04.2012|10:49
настъпва отчуждение и отдалеченост, това няма как да не се забележи
3
Не е посочен 04.04.2012|10:49
Най-вече интуицията си казва думата! Няма какво друго да си говорим! Особено ако двамата се познават много добре, веднага ще се усети.
2
Не е посочен 04.04.2012|10:48
интуицията не лъже, това е
1
Не е посочен 04.04.2012|10:43
Вярвайте на интуицията си!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay