Има решение за бъркотията от играчки

Майки, отървете се от хаоса

Има решение за бъркотията от играчки

Имате ли малки деца? Тогава сигурно играчките им са разхвърляни из цялата къща. Дори да са малки, бъркотията, която създават, е огромна. Необходимо е да въведете правила, свързани с грижата за вещите. Обособете места за съхранение на играчки и изобщо за нещата, които притежава вашето дете. Подреждането на принадлежностите ще реши веднъж завинаги проблема с хаоса в дома ви.

 

По принцип може да използвате най-елементарно пособие за складиране на детските неща – например кашон. Но тъй като малките по цял ден ще вадят и слагат играчки в него, това не е особено устойчиво решение.

 

Играчките могат да се съхраняват някъде в стаята, и това място не е нужно да бъде украсено и забавно – трябва само да е функционално. Затова, вместо да успокоявате детето си всяка нощ, че под леглото му няма чудовище, просто подредете играчките му там. Набавете си продълговати кутии или пък поръчайте чекмеджета с размерите на свободното подматрачно място. Гардеробът също може да е ефективен за подреждане на вещи – променете местоположението на дрехите в него, така че да се освободи пространство, а след това наредете кутиите с играчки.

 

Друга добра идея за складиране на детските принадлежности е подреждането им в дневната. Кутията за играчки може да не изглежда като такава, а да допълва интериора на помещението. Освен това, поставете ненужните вещи "на сигурно място" - в мазето, на тавана, или пък в кофата за боклук. При последния вариант обаче е важно да имате съгласието на малкия разбойник (или принцеса), защото в противен случай ще стане доста драматично.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay