Кой е цветът на 2016 година?

Pantone Color Institute този път залага на два нюанса

Кой е цветът на 2016 година?

Marsala 18-1438 бе цветът на 2015 година, избран от Pantone Color Institute, известен със своята система за съответствие на цветовете.

С огромно нетърпение очаквахме избора на института, който помага на различни компании да направят най-добрия избор за своята марка или продукт, що се отнася до цвета, за предстоящата 2016 година. За пръв път Pantone Color Institute избира два цвята - Rose Quartz 13-1520 и Serenity 15-3919.

Rose Quartz е с изключително нежно присъствие, внушавайки състрадание и чуство на спокойствие. Когато погледнем Serenity, потъваме в необятността на синьото небе, изпадаме в безтегловност и засилваме чувството за облекчение и спокойствие.

В днешния забързан ден все повече хората търсят психологическото въздействие на цветовете и пресъздаването чрез тях на копнежа за хармония, успокоение и сигурност. Двата цвята работят чудесно заедно като топлото и меко излъчване на първия се съчетава с хладното синьо, което от своя страна дава усещане за ред, мир, и релаксация.

Преобладаващата комбинация на двата цвята се свързва с традиционните възприятия, повлияни до голяма степен в повечето страни от модната индустрия, а тя дава насока на всички останали сфери на дизайна. Това е и един вид предизвикателство за различен подход към използване на цветовете, който съвпада с общественото движение за равенство между половете и повишаване комфорта на потребителите с помоща на цветовете.

Институтът дава осем цветови комбинации, илюстрирайки лесното присъединяване на двата цвята към останалите нюанси на жълто и розово, зелено и лилаво, и към богатите кафяви тонове. 

Кой е цветът на 2016 година?

Кой е цветът на 2016 година?

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay