Няколко съвета за първия ден на нова работа

Ето как да имате страхотен първи работен ден

Няколко съвета за първия ден на нова работа
ShopStyle Photography

Поздравления! Справили сте се с интервюто и сте наети на работа. След като прилива на енергия стихне, вероятно ще бъдете нервни за първия ден на новата работа. Най-ефективния метод да се справите със стреса е да предприемете действия. Нужни са някои подготовки, за да имате правилната нагласа и да се представите по най-добрия начин. Прочетете следващите съвети, поемете дълбоко дъх и се подгответе за важния първи ден на работа.

 1. Проучете фирмената култура и история

  Отделете известно време преди първия работен ден, за да прочетете всичко за вашата нова фирма. Това включва информация в социалните мрежи, сайтове, профили на работодатели и изобщо цялата информация, която можете да намерите за фирмата. Проучете работодателя си, ръководителя си и целия екип. По този начин ще бъдете запознати с поне няколко лица и имена и ще се чувствате по-добре по време на първия си работен ден.

 2. Отидете по-рано

  Има много ползи от по-ранното пристигане на работа, особено в първия работен ден. Пристигането по-рано на работа изпраща ясно послание, че сте мотивирани и готови за работа. Използвайте това време, за да свикнете и да се впишете в новото обкръжение.

 3. Следвайте правилото 80/20

  Има много неща, които трябва да абсорбирате в началото на работата в нова среда. Приемете цялата нова информация като 80% от времето прекарате в слушане, а другите 20% в задаване на въпроси.

 4. Постарайте се, когато подготвяте облеклото си

  Подгответе облеклото си, базирайте се на фирмената култура, а не на позицията, на която сте наети. Пригответе дрехите си за цялата седмица. Изперете, изсушете и изгладете дрехите предварително. Цялостния ви външен вид е от особено значение, така че се уверете, че косата ви изглежда добре, ноктите и зъбите ви са чисти и парфюмът ви не е натрапчив.

 5. Не забравяйте да си вземете тефтерче, в което да си водите записки

  Време е да докажете, че наистина притежавате качествата, които сте казали, че притежавате на интервюто. Време е за действия, а не за думи. Трябва да бъдете напълно подготвени за първия си ден на работа, а това включва да имате нещо, на което да си водите записки.

 6. Кажете "Благодаря"

  В края на първия работен ден измислете начин, по който да благодарите на хората, които са ви помогнали да се ориентирате и да се впишете на новото място.   

  Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Син на мутра се прибира след последния учебен ден. Баща му го пита: - Как е, сине, как е? - Ами тате... 5 двойки. - Мале-е-е... е, голем бой ще падне! - Зная, тате. Взел съм им адресите.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка причина има своето следствие; всяко следствие има своята причина. Всичко се случва според...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Кое е нещото, което ви кара да сте щастливи родители?
Резултати | Архив
Владислава Димитрова
Владислава Димитрова
психолог, психотерапевт
Владислава Димитрова е сертифициран холистичен психотерапевт към Инститyта за холистична психотерапия „Инсайт”
Тема: Депресия
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница