Трикове как да се справите с интервюто за работа, ако сте интроверти

За тези, за които общуването е мъка

Знаем, че на интровертите им е по-трудно да общуват с другите хора, защото те са насочени навътре, а не навън. Затова и интервютата за работа са предизвикателство за тях. Все пак там ще се срещнат с непознати хора, които на всичкото отгоре ще им задават въпроси. Това ги ужасява. Познавам момиче, което не може да си намери работа, именно защото е много притеснителна и вглъбена в себе си. За таланта й няма да Ви обяснявам, но го има в излишък. Единственото, което й пречи, е това, че е интроверт. Вероятно и сред вас има интроверти и сте се сблъсквали с този проблем, затова ще Ви дам съвети как да преодолеете това.

Помислете, че за интервюиращия отсреща е също вид стрес, че той също не ви познава, но е длъжен да извърши служебните си задължения.

Добре е да се запознаете с фирмата предварително, с практиките там и да видите с какво можете да бъдете полезни и да го споменете на интервюто.

Интровертите не обичат да говорят много, но те могат да се издадат, че не се чувстват комфортно чрез езика на тялото си. Ето защо е добре предварително да помислите за движенията си, ако стоите на едната страна на стола и тръпнете през цялото време, това няма да е добро послание към другата страна. Опитайте се да бъдете спокойни.

Отивайки на интервю, ние винаги се притесняваме да не кажем нещо, което не е вярно и да се покажем некомпетентни. Съветваме Ви да репетирате вкъщи, да включите камерата на телефона си и да разиграете с някого въпроси и отговори.

Най-важното е да не забравяте защо кандидатствате в тази фирма. Предполага се, че естеството на работа Ви допада, затова дайте всичко от себе си и покажете, че сте ценен кадър, макар и по-мълчалив.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Заради жените, тръгна лошо име на змиите...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Някои майки повече целуват, други повече се карат. Обичта им е една и съща. Повечето майки целуват...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Риби 20 февруари – 20 март
Преминавате през труден период, нямате представа какво предстои да ви се случи и това ви обърква. Оставете тези неща настрана за кратко и се отдайте на...
Кое е нещото, което ви вдъхновява?
Резултати | Архив
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
Клиника по репродуктивно здраве "Д-р Щерев"
Тема: Раждане
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница