5 задължителни качества на добрия шеф

Има и такива!

В съзнанието на българина фигурата на шефа не се свързва с особено добри асоциации и не предизвикава приятни чувства в нас. Въпреки това има хора, които са разбрали, че,  крещейки и тероризирайки служителите си, няма да постигнат нищо, освен да не ги харесват много и в един момент да ги напуснат. Затова, Слава Богу, има и добри и коректни шефове. Ето и по какво ще познаете брилянтния шеф.

Той познава служителите си! - Това не означава да знае само имената им. Не, добрият лидер знае способностите, уменията на служителите си и знае кой би се справил по-добре с дадена задача и кой с друга. Също както един баща се интересува от всеки член на семейството си и дава задачи според силите и възможностите, така и шефът трябва да прави същото.

Комуникацията е ключът! - Добрият шеф се интересува как се чувстват служителите му и винаги поддържа обратна връзка с тях. Той винаги гледа да е информиран за това какво се случва в екипа, защото той знае, че това е важно.

Умее да казва, че е сгрешил - Истински добрият шеф винаги ще съумее да се извини, че негова е вината за дадено нещо. Знаете, че има смехотворни правилници на шефа, в които пише, че шефът винаги е прав! Е добрият шеф не е!

Има чувство за хумор - За да върви добре работният процес, няма как да се мине без хумор. Добрият шеф не е сухар и знае как да ви предразположи за работа с някоя и друга шега.

Вярва във възможностите на служителите си! - Той ги подкрепя и знае, че ще се справят, защото са професионалисти в тяхната област. Той винаги повтаря, че е сигурен, че знаят какво правят.

А Вашият шеф такъв ли е?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Ако искаш да накараш една жена да млъкне за половин час, попитай я какво ще облече утре.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Вътрешно сме еднакви и всички знаем, че това е така, но постоянно го забравяме и обръщаме внимание...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти