5 задължителни качества на добрия шеф

Има и такива!

В съзнанието на българина фигурата на шефа не се свързва с особено добри асоциации и не предизвикава приятни чувства в нас. Въпреки това има хора, които са разбрали, че,  крещейки и тероризирайки служителите си, няма да постигнат нищо, освен да не ги харесват много и в един момент да ги напуснат. Затова, Слава Богу, има и добри и коректни шефове. Ето и по какво ще познаете брилянтния шеф.

Той познава служителите си! - Това не означава да знае само имената им. Не, добрият лидер знае способностите, уменията на служителите си и знае кой би се справил по-добре с дадена задача и кой с друга. Също както един баща се интересува от всеки член на семейството си и дава задачи според силите и възможностите, така и шефът трябва да прави същото.

Комуникацията е ключът! - Добрият шеф се интересува как се чувстват служителите му и винаги поддържа обратна връзка с тях. Той винаги гледа да е информиран за това какво се случва в екипа, защото той знае, че това е важно.

Умее да казва, че е сгрешил - Истински добрият шеф винаги ще съумее да се извини, че негова е вината за дадено нещо. Знаете, че има смехотворни правилници на шефа, в които пише, че шефът винаги е прав! Е добрият шеф не е!

Има чувство за хумор - За да върви добре работният процес, няма как да се мине без хумор. Добрият шеф не е сухар и знае как да ви предразположи за работа с някоя и друга шега.

Вярва във възможностите на служителите си! - Той ги подкрепя и знае, че ще се справят, защото са професионалисти в тяхната област. Той винаги повтаря, че е сигурен, че знаят какво правят.

А Вашият шеф такъв ли е?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка след изпит на листовки:- Страшна съм, муцка! Опитаха се да ме затруднят с въпроса - "Кое е най-неприятното при успоредното паркиране?" Но аз на момента отговорих - "Как кое?! Свидетелите,...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всеки има нужда да се обърне към баща си когато нещата се усложнят. Просто да го подкрепи, за да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Какво е вашето новогодишно обещание?
Резултати | Архив
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
Клиника по репродуктивно здраве "Д-р Щерев"
Тема: Раждане
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница