6 съвета за по-безболезнено връщане на работа, след почивка

Всички знаем колко е натоварващо..

Винаги е натоварващо, когато се върнеш в офиса след дълга почивка. И-мейла изглежда все едно нещо е експлодирало в него, а списъкът със задачи е безкраен. Как да се настроите по-лесно за работа и да влезете пак в ритъм след блажената почивка? Ето няколко съвета за това как да направите първия ден на работа по-малко стресиращ:

Отидете в офиса по-рано

Ако не сте прекалено изморени, отидете на работа един час по-рано, за да успеете да наваксате всичко, което сте пропуснали и да добиете представа какво се случва в офиса. Вероятно искате малко тишина, преди да са дошли колегите, които ще започнат да ви разпитват как е минала почивката или ще започнат да ви молят да свършите някои неща.

Направете си списък със задачи

Първото нещо, което трябва да направите, е да изготвите списък със задачи за деня. Вероятно ще имате хиляди задачи, затова ги запишете, за да видите кои от тях са най-важни. Освен това ще се чувствате много добре, когато започнете да задрасквате.

Прегледайте и-мейлите си

Време е да се справите в целия куп и-мейли, които ви чакат. Не опитвайте да отговорите на всичките наведнъж, защото ще ви дойде в повече. Изтрийте тези, които не са ви нужни, маркирайте тези, на които трябва да отговорите по-късно и изпратете отговори на най-спешните.

Прегледайте новите проекти

Въпреки че вие сте били на почивка, работата в офиса не е спряла. Прегледайте новите проекти, по които трябва да работите и проверете как вървят старите ви проекти. Ако е имало човек, който ви е замествал, проверете какво е свършил.

Поговорете си с шефа и с колегите

Говорете с шефа и колегите, за да напомните, че сте се върнали. Попитайте дали има нещо ново, за което трябва да знаете.

Не се напрягайте прекалено

Първият ден на работа, след почивка, е предвиден за това да влезете в ритъм, да наваксате всичко, което сте пропуснали и да проверите как вървят задачите, по които сте работили и преди почивката. Не бързайте да започвате нови проекти, ще ви дойде в повече.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Автосервиз. Зима е. Пешо лежи под един джип и премръзнал псува: - Що не слушах мама да стана гинеколог! А? Ръцете ми все на топло щяха да бъдат!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Беше красива, заради възможността да накара другите да се смеят, дори когато тя беше тъжна. Не, тя...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти