Криминално приключение, разказано от една дама на перото

"Игра на изкормвач" ще ви накара да притаите дъха си от вълнение

Криминално приключение, разказано от една дама на перото

Щом прочете първите десетина страници на романа "Игра на Изкормвач” (изд. Colibri), читателят попада в един напълно нов свят, който превзема съзнанието му напълно.

Думите на Исабел Алиенде увличат като водовъртеж, а повествованието в първия й криминален роман е способно да държи в напрежение и най-тренираните почитатели на трилър жанровете.

Писателката ни въвежда в един свят, в който границата между реалността и играта е размита и почти липсва.

16-годишната Аманда Мартин участва в онлайн ролева игра заедно с още четири тийнейджъра от различни държави. Обединява ги интереса към популярното занимание, което има за цел да се разискват различни сценарии на убийствата, извършени от Джак Изкормвача преди няколко десетилетия в дъждовния Лондон.

Младежите обаче решават да променят малко правилата на играта, защото известната астроложка Селесте Роко от Сан Франциско предсказва "кървава баня” в града. Лека-полека тийнейджърите напускат света на виртуалното забавление и започват да помагат на полицията в залавянето на истински сериен убиец.

"Съседката се канела тихомълком да се оттегли, но инстинктът й подсказал, че нещо в тази притихнала къща не е наред и че не е нормално семейство Констънт да не откликват на повикванията й и да спят до толкова късно сутринта в делничен ден. Влязла отново в стаята, заопипвала стената, търсейки ключа на лампата, и запалила осветлението. Дорис и Майкъл Констънт лежали възнак, покрити до шия със завивката, вкочанясали и с отворени очи..."

С пословичната си прецизност Исабел Алиенде изгражда всеки един образ, карайки го да оживява пред очите на читателите. Тя ги запознава в дълбочина с взаимоотношенията между героите, но без да издава наведнъж всичките им тайни. Така постига напрежение, чиято кулминация настъпва в края на творбата.

"От петнайсет години не бе изпитвала раздиращата болка от измяната. Докато бе женена за Боб Мартин, търпя хлапашкото му вятърничаво поведение, бирените му кутии по пода, чепатещите се пред телевизора негови приятели и изблиците му на ярост, но реши да се разведе едва когато стана невъзможно да продължи да се преструва, че не забелязва изневерите му. Три години след равода Боб продължаваше да я моли за втори шанс, ала тя вече му нямаше доверие. През следващите години имаше няколко любовни връзки, завършили без огорчение, защото никой друг мъж не й изневери, нито я изостави. Ако страстта охладнееше, тя намираше безболезнен начин да си тръгне. Алън Келър може да не беше идеалният партньор, както често й повтаряха дъщеря й, бившият й съпруг и Райън Милър, но до този миг не се бе съмнявала във верността му, което за нея бе основата на тяхната връзка."

Романът "Игра на изкормвач” ще ви накара да го прочетете на един дъх, навлизайки изцяло в света, изпълнен с бруталните престъпления на един сериен убиец. Четиво за плажа, което ще ви отведе на вълнуващо криминално пътешествие.

За още ревюта на книги станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay