3 домашни маски за лице, които ще променят облика на кожата ви

Ето как кожата ви ще възвърне блясъка си

3 домашни маски за лице, които ще променят облика на кожата ви

Случва се кожата ни да не бъде в най-доброто си състояние и да се чудим как да възвърнем блясъка и жизнеността на лицето. Най-различни външни и вътрешни фактори могат да доведат до нейното влошено състояние, но не бива да се отчайваме и веднага да прибягваме към скъпа козметика.

Днес ще ви представим няколко натурални маски за лице, които можете да си направите вкъщи. Те могат да бъдат приготвени бързо и лесно, не изискват сложни съставки, но действат безотказно и ще успеят да възвърнат блясъка на кожата ви и да я подхранят. Ето как да си направите тези три вълшебни маски.

Доматена маска
Тя е чудесна за ексфолиране на кожата и за премахване на мъртвите кожни клетки. Успешно премахва токсините от повърхността на кожата и намалява несъвършенствата.

За направата на тази маска са ви нужни само доматено пюре и кисело мляко. Смесете 2 с.л. кисело мляко и 2 с.л. доматено пюре и намажете получената паста върху цялото си лице. Оставете маската да подейства около 15 минути и изплакнете с хладка вода.

3 домашни маски за лице, които ще променят облика на кожата ви

Маска с кокос
Кокосовата маска изсветлява тена на кожата и ѝ придава приятно сияние. Подходяща е за придобиване на по-равномерен тен и за свиване на порите.

За направата на маската са ви нужни 2 с.л. кокосово мляко, 1 с.л. мед и 1 с.л. лимонов сок. Смесете съставките и масажирайте маската върху лицето си в продължение на 1-2 минути. Оставете я да подейства за около 10 минути, а след това я почистете с помощта на топла влажна кърпа.

3 домашни маски за лице, които ще променят облика на кожата ви

Маска с авокадо
Авокадото има много полезни свойства - то хидратира и облекчава възпалителните процеси. Съдържа и много витамин С, който прави кожата по-ясна и гладка. Тази маска ще ви дари с усещането за по-мека и блестяща кожа.

За направата на тази маска се нуждаете от 1 ч.л. мед, 1 ч.л. кисело мляко и половин авокадо. Намачкайте авокадото и го смесете с останалите продукти. Нанесете получената смес върху кожата на лицето и оставете маската да действа за около 10-15 минути. След това измийте лицето с хладка вода.

3 домашни маски за лице, които ще променят облика на кожата ви

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay