6 грешки, които допускаме при почистването на лицето

Ето кои са те и как да ги избегнете

6 грешки, които допускаме при почистването на лицето

Някои хора смятат, че е достатъчно да си купят измиващ гел, с който да почистват лицето си и няма да имат никакви грижи. Кожата на лицето е особено чувствителна и деликатна и към нея трябва да се подхожда малко по-внимателно.

Това значи, че трябва да прецените какъв тип е вашата кожа и да използвате продукти, които са предназначени специално за нея. Има още често срещани грешки, които всички правим, когато почистваме кожата на лицето. Днес ще ви представим част от тях и ще ви покажем как да ги избегнете.

1. Използвате абразивни продукти
Ако имате проблемна кожа, не бива да използвате силно абразивни продукти. Те могат да влошат състоянието ви, да увеличат възпаленията и да раздразнят кожата. Използвайте нежни почистващи продукти и търкайте лицето си с ръце, а не с четки и кърпи.

6 грешки, които допускаме при почистването на лицето

2. Използвате твърде много неща
Ако състоянието на кожата ви не е особено добро, то може да се изкушите да използвате цяло шкафче с продукти, с намерението лицето ви да заблести. Лошото е, че така може да претоварите кожата и нищо да не успее да подейства.

3. Прекалявате с почистването
Ако миете лицето си често, за да се отървете от омазняването, то може да предизвикате обратния ефект. Кожата ви ще започне да произвежда повече себум и ще се омазнява по-бързо.

4. Ползвате само мокри кърпички
Мокрите кърпи са удобни са премахването на част от грима, но трябва да знаете, че те не се равняват на почистването на лицето с продукт. Дори може да запушат порите ви още повече. Никога не оставяйте лицето си без да го измиете след употребата на мокрите кърпи.

6 грешки, които допускаме при почистването на лицето

5. Плакнете лицето си с гореща вода
Миенето на лицето в гореща вода е приятно, особено през зимата, но то има един сериозен негатив - изсушава кожата. А сухата кожа довежда до още проблеми и некомфортно чувство.

6. Пропускате хидратацията
Казват, че хидратацията е стои в основата на красотата и това е напълно вярно. Независимо от това какъв тип е кожата ви, трябва задължително да се мажете с крем след измиване, за да има баланс. Така лицето ви ще изглежда много по-добре!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay