Кой какво прочете през 2010 година - класация на 15 книжарници

Топ 3 на 15 книжарници

Кой какво прочете през 2010 година - класация на 15 книжарници

Книгата за оптимисти "Проницателят" на американския автор Анди Андрюс е най-добрата книга, излязла през 2010 г. по оценка на читателите. Това сочи резултатът от проучване на агенция "ЛиРА”. Допитването е направено в 15-те книжарници на "Хеликон" - най-голямата книготърговска компания в България.

 

Романът на Андрюс е в топ 5 на шест от книжарниците като е лидер в три от тях. Непосредствено след "Проницателят” е романът на Хорхе Букай "Да се обичаме с отворени очи". Общото между двете книги е, че попадат в областта на приложната психология. На трето място се е наредил романът "Любов" на родената в Страсбург турска писателка Елиф Шафак.

 

Челните места на романтичната история на младата турска авторка, която пише и на английски език и на "Да се обичаме с отворени очи" от Букай доказват, че вечната тема за любовта и взаимоотношенията в една двойка са от първостепенна значимост за нас и до днес. И докато Елиф Шафак ни дава отговор на въпроса "Как любовта може да промени живота ни?", то Букай побира в пет лаконични реда цялата мъдрост на любовта:

Аз с теб.

Ти с мен.

Аз със себе си.

Ти със себе си.

Ние със света.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay