Ежедневните трудности, с които се сблъскват къдрокосите момичета

Къдриците са и богатство, и проклятие

Ежедневните трудности, с които се сблъскват къдрокосите момичета

Всички дами, които притежават буйни къдрици знаят, че те са красиви и игриви, но са много трудни за поддържане и понякога са истинско бедствие. Къдравата коса изглежда добре, но само притежателките ѝ знаят колко време и усилия хвърлят, за да я приведат в приличен вид.

В крайна сметка е важно да обичаме това, което природата ни е дала и да не се оплакваме толкова много. Наслаждавайте се на къдриците си, дори и да ви влудяват от време на време. Ето и най-често срещаните мъки и неволи, които къдрокоските трябва да търпят!

Разресването е мисия невъзможна
Дори има много голям шанс да не притежавате гребен или четка за коса. Те са голям враг на гривата ви, защото я правят бухнала и хвърчаща навсякъде. Пръстите вършат много по-добра работа в разплитането на безкрайните досадни топчета.

Ежедневните трудности, с които се сблъскват къдрокосите момичета

Трябва да използвате огромни количества балсам
Със сигурност използвате много повече балсам за коса от останалите хора, защото къдриците ви имат нужда от много повече мекота, гладкост и укротяване.

Не може просто да станете от леглото и да излезете навън
Правата коса има нужда само от разресване сутрин и е готова, докато къдравата се нуждае от малко повече внимание, ако не искате да изглеждате като "бръкнали в контакта".

Трудно е да откриете фибите в косата си
Сигурно ви се е случвало да стоите в банята и да потупвате главата си в отчаян опит да откриете всички фиби, с които сте прикрепили прическата си сутринта. Това е като да търсите игла в купа сено - истинска игра на нерви!

Ежедневните трудности, с които се сблъскват къдрокосите момичета

Дъждовните дни са истински ужас за вас
Влагата причинява какви ли не ужасии на къдравите коси - те стават огромни и бухнали и изглеждат като хвърчаща перушина. Къдрокоските винаги трябва да следят прогнозата за времето!

Къдравите коси се сушат много по-бавно
Ако оставите косата ви да изсъхне сама, с помощта на въздуха, то ще трябва да почакате поне 2-3 часа. В случай че решите да я изсушите със сешоар, то се пригответе са абсурден обем и коса, която хвърчи буквално навсякъде.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay