Искате здрава и дълга коса? Яжте тези 6 храни!

Какво трябва да хапвате по-често, за да имате красива коса?

Искате здрава и дълга коса? Яжте тези 6 храни!

Храната, която консумирате всекидневно, оказва огромно влияние върху косата ви. Има определени храни, които могат да направят гривата ви по-здрава, по-блестяща и по-дълга.

Ако искате косата ви да расте по-бързо и да се отървете от уврежданията, то трябва да включите в менюто си няколко задължителни продукта.

Тези храни са полезни за косата ви, но ще се отразят и на цялостния ви тонус. Правилната храна е ключът към отличното ви здраве. Ето какво е хубаво да си хапвате по-често:

1.Сьомга
Тази риба е една от храните, които ще помогнат на косата ви. Може да благодарите на омега-3 мастните киселини. Те са полезни както за косата, така и за сърцето. Сьомгата има малко по-специфичен вкус в сравнение с останалите риби, но пък се приготвя много бързо и лесно. Овкусете я с малко черен пипер и лимонов сок и сте готови.

Искате здрава и дълга коса? Яжте тези 6 храни!

2. Спанак
Спанакът е пълен с полезни неща. В него има желязо и витамини A и C. Витамин А укрепва косъма и стимулира растежа. Можете да консумирате спанак по доста начини - в салата, в лазаня или пък в сутрешното ви смуути. Към спаначеното смуути можете да добавите кисело мляко и боровинки. Получава се чудесна закуска.

3. Ядки
Ядките са истинска суперхрана, когато говорим за по-бърз растеж на косата. В тях има магнезий, калций и биотин. Именно биотинът действа като стимулираща инжекция за косата ви. Бадемите и лешниците са най-добри в заздравяването на косъма. Можете да ги хапвате на малки порции по всяко време.

Искате здрава и дълга коса? Яжте тези 6 храни!

4. Яйца
Яйцата са страхотна храна за вашата коса. Те са отличен източник на протеин и биотин. Още по-лесни са за приготвяне. Можете да ги включите в почти всяко ястие, стават за закуска, обяд и вечеря. А косата ви ще остане много доволна.

5. Боровинки
Боровинките са много полезни за косата, особено сините. В тях има голямо количество биотин, а вече знаем, че той спомага за по-бързия растеж. Боровинките гъмжат и от витамин С, който подобрява циркулацията на кръв в скалпа. Освен полезни, те са и много вкусни. Можете да ги ядете самостоятелно или да ги прибавите към палачинки или мъфини.

Искате здрава и дълга коса? Яжте тези 6 храни!

6. Фъстъчено масло
Това масло ни снабдява с протеин и биотин. Изключително полезно е за вегетарианците, защото им осигурява протеина, който няма откъде да си набавят. Можете да си направите сандвич с него или да го сложите в смуути. Не е забранено да го опитате и направо от буркана. Вкусно е!

За още полезни съвети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay