Протеинова диета за косата

Терапиите, които ще помогнат на косата ви да победи накъсването и изтъняването

Протеинова диета за косата

Красивата коса е любимият аксесоар на всяка себеуважаваща се дама. Независимо дълга или къса, права или къдрава, боядисана или нетретирана, тя има нужда от грижи, за да бъде сияеща от здраве и блясък.

Над 90% от косата е изградена от кератин. Това е най-силният протеин в човешкото тяло, чиято структура се състои от дълги нишки. Именно увреждането на външния слой кератин води до накъсване, изтъняване и цъфтене. Това най-често се случва след химическо третиране или пък продължително излагане на слънце.

За да предпазите добрия вид на любимата си грива, въпреки ежемесечното боядисване и термичната обработка, е много важно да я подложите на балансирана протеинова диета. Не, това не означава да я мажете с белтък и да я заливате с мляко. Тези протеини запазете за хладилника си. Вместо това се огледайте за качествени продукти, които да прилагате регулярно, независимо дали у дома или във фризьорския салон.

Протеинова диета за косата

Протеиновите терапии за коса имат за цел да изградят върху косъма нов слой протеин, който да замени изгорелия кератин. Те имат силно уплътняващ и заздравяващ ефект, но в същото време действат и изсушаващо. За да се избегне този страничен ефект, първо хидратирайте добре косата, например с маслени маски.

Активните съставки, които най-често се влагат в съдържанието на продукти от този тип, са кератин, колаген, копринен протеин, пшеничен протеин и растителен протеин. За по-доброто им проникване в косъма, подгответе косата с протеинов шампоан, а именно такъв за изтощена коса.

За оптимален резултат посягайте към протеиновите терапии веднъж седмично. Ако пък косата ви е здрава и просто се нуждаете от поддръжка, то и веднъж на две седмици е удачен вариант.

 

Протеинова диета за косата

Ако тази статия ви харесва, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

43 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 22.01.2013|13:01
Невероятни са им косите на снимките наистина!
5
Не е посочен 22.01.2013|11:24
Тази жена на първата снимка направо не е реална. прилича на кукла.
4
Не е посочен 22.01.2013|10:05
Винаги трябва да обръщаме внимание и на косите си и да полагаме необходимите грижи за тях .
3
Не е посочен 22.01.2013|09:53
Хора, грижете се за косите, без значение дали сте мъже или жени, това е един изключително ценен дар от Господ!
2
Не е посочен 21.01.2013|16:44
ами то има линк към тези маски на едно място в текста.само не разбирам защо не го напишат в една статия ами правят хиляда
1
Не е посочен 21.01.2013|15:51
Така и неразбрах какви са тези протеинови терапии, как се правят с какво се правят, само разбрах за маслените маски, които я подготвят и да не излизаме яйца и мляко върху главите си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay