7 грешки, които допускате, когато къдрите косата си!

Опитвайте се да ги избягвате, за да се радвате на красива прическа

7 грешки, които допускате, когато къдрите косата си!

Всяка от вас може да постигне перфектните къдрици и у дома, без да се налага да дава луди пари за фризьор. Стига да сте търпеливи и да знаете какво точно трябва да направите. Има няколко често допускани грешки, които ни отдалечават от резултата, който искаме. Понякога дори успяваме да увредим косата си до степен, в която трябва да се сбогуваме с определена част от нея.

Научете какво да не правите, за да можете да се радвате на красивата си коса и прическа. Уверете се, че не допускате нито една от грешките, които ще изброим, за да се превърнете в истински професионалисти в къдренето.

Забравяме за защитата

Без значение дали използвате маша или преса, за да се сдобиете с желаните къдрици, трябва да използвате продукти, които да защитят косата ви от високите градуси на уреда. Често забравяме за тях, а те са изключително важни за здравето на косите ни и добрия им външен вид. Не допускайте да къдрите косата си, дори ако е леко влажна. Това ще я изгори и увреди трайно на момента. Винаги я изсушавайте добре, преди да преминете към третирането й с пресата или машата.

7 грешки, които допускате, когато къдрите косата си!

Използваме сешоара грешно

Обикновено още преди да сме посегнали към уреда за къдрене, допускаме една от най-големите грешки по отношение на прическата ни. Тя е свързана със сушенето на косите ни. Не използвайте кръгла четка, с която да дърпате косата си, докато я сушите със сешоара. Това само по себе си е третиране на косата с топлина. Косъма заема определена позиция, а след това повторното обработване става по-трудно. Къдриците ви няма да се получат във вида, който искате и прическата ви няма да се задържи за дълго.

Грешен размер на уреда

Трябва внимателно да изберете размера на машата или пресата. Ако искате по-едри къдрици те може да са по-широки, ако пък искате ситни, трябва да са по-тесни. Ние ви съветваме да се спрете по средата. Така ще може да къдрите косата си, както поискате. С по-плътни кичури коса, ще имате по-едри букли, а с по-тънки, по-ситни.

7 грешки, които допускате, когато къдрите косата си!

Не почистваме машата и пресата

Много от нас забравят да почистят уредите си за къдрене или изправяне. Това води до образуване на налепи от продуктите, които използваме, както и от остатъците от горния слой на косите ни, който неминуемо губим, дори и в съвсем малко количество. Това от своя страна спира равномерното разпределяне на топлината, която е нужна, за да оформим косите си. Следователно част от нея може да изглежда по-зле или пък да се увреди. Почиствайте уредите си с памук и спирт. За по-трудно достъпните места, използвайте клечки за уши.

Неправилно къдрене с маша

Повече жени се къдрят в грешната посока, вярвайки, че по този начин ще запазят прическата си за по-дълго време. Често започват от краищата на косата към корените. Всъщност посоката на навиване на косата е на обратно. Професионалните фризьори винаги започват от корените, навивайки към краищата. Трябва да държите машата вертикално.

Не пазим връхчетата на косите си

Не трябва да къдрим крайчетата на косите си. Добре е да ги оставяме далеч от машата или пресата, за да намалим риска от цъфтене. Освен това по този начин добиваме по-естествен вид.

7 грешки, които допускате, когато къдрите косата си!

Пипаме къдрите си, веднага след като сме ги направили

Освен ако не се налага да ги закрепите с фиби, изобщо не трябва да се докосвате до тях. Допирът ги охлажда, а това води до по-бързо спадане и разрошване. Накъдрете цялата си коса, изчакайте да изстине и след това я оформете както искате.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay