Акне за възрастни

Досадните пъпчици не застигат само подрастващите

Акне за възрастни

Досадни червени точки по цялото лице. Акнето не засяга само тийнейджърите - все повече жени над 25-годишна възраст се оплакват от този кожен проблем. Дерматолозите твърдят, че акнето на възрастните е различно по форма от младежкото. По-трудно се лекува, защото порите се инфектират много по-надълбоко, а пъпките имат структура на малки кисти.

Натовареният начин на живот е една от причините за развиване на акне. Жените ежедневно са подложени на стрес и целият им организъм страда, включително кожата. Представителките на нежния пол са предразположени към развиването на подобни кожни проблеми повече от мъжете, заради различните хормони, които произвеждат.

Повечето жени с акне са от типа "успешна мама”. Те се грижат за семейството си и градят кариера. А лицето им неусетно развива грозни червени петна. Последните изследвания сочат, че пушенето също увеличава производството на себум, който образува неприятните пъпки.

Превенцията на това заболяване е на първо място в балансираното ежедневие, защото не трябва да забравяте, че хроничната умора може да има далеч по-сериозни последствия върху здравето ви от няколко комедона. На второ място, избягвайте задимени помещения, в които кожата ви страда от задушаване. Приемайте допълнителни дози витамин Е, за да възобновите естествените защитни функции на епидермиса. И не на последно място, използвайте качествена козметика и подходяща грижа за най-уязвимата част от тялото ви - вашето лице.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay