Вана с бира? Това далеч не е всичко

Най-странните СПА процедури

Вана с бира? Това далеч не е всичко

Спа процедурите са не само приятни, а и много важни за всяка дама. Може би сте една от щастливките, които се нуждаят само от педикюр, маска за лице или пилинг, за да изглеждате перфектно.

 

Какво обаче остава за останалия свят? Колкото и да обичаме стандартните СПА процедури, трябва да отбележим, че има жени, които биха заменили френския маникюр за процедура за лице с охлюви във всеки един момент. Ето списък с най-странните и любопитни козметични процедури!

 

Педикюр с риби

Педикюрът с риби съществува много преди да се появят ножичките за изрязване на мъртвите кожички. При турската процедура дамите потапят краката си в съд пълен с малки рибки, наречени garra rufa или риба доктор, които буквално изяждат мъртвата кожа. Интересната рибешка интервенция набра популярност по целия свят и се превърна в огромен хит в Азия. В САЩ обаче, тя беше определена като нехигиенична. Сами преценете дали предпочитате да се борите с мъртвата кожа с пемза в ръка или да оставите рибките да свършат цялата работа.

 

Вана с бира

В повечето случаи изразът "потънала в бира" би означавал, че сте имала тежка нощ. За много хора обаче, това е начин да си починат и да почистят кожата си. През последното десетилетие бирената вана става все по-популярна в Германия, Австрия и Чехия. Оказва се, че витамините в бирената мая помагат за почистването на мазната кожа. Единственият проблем? Понякога е трудно за клиентите да се сдържат да не пият "вода" от ваната.

 

Маска за лице със секрети от охлюви

До тук бяха маслата от авокадо и кокос. В Южна Америка беше открит нов продукт, вършещ чудеса за кожата – секрет от охлюв. През 2008 г. във вестникът на Международната асоциация за кожна фармакология беше публикувана статия, която разкри, че секретите от охлюви съдържат регенериращи вещества, отлични за борбата с възрастта. Тъй като охлювите са изложени на тежките условия на околната среда, в течностите които отделят има свойства, които ги защитават от замърсяването и ултравиолетовите лъчи. Проверявайте за тази съставка в маските и кремовете, които си купувате.

 

Златна маска за лице

Нищо няма да ви накара да се почувствате като кралска особа така, както златна маска за лице. Поне така казват японците. При тази луксозна, вдъхновена от Клеопатра процедура, на лицето се нанасят тънки листове от 24 каратово злато и хидратант. Ако се поглезите така, освен че ще се чувствате великолепно, кожата ви ще бъде по-нежна, стегната и почистена. Въпреки че обожаваме идеята да бъдем покрити със злато, се налага да отбележим, че тази процедура може да е супер за кожата, но зле за портефейла.

 

Маска за коса със сперма от бик

Да изсушите косата си, след като сте я измили с хубав шампоан е прекрасно усещане... освен, ако не сте ползвали балсам от сперма на бик. Фризьорски салон в Лондон предлага процедура за коса с тази меко казано странна съставка, която добавя блясък и подхранва косата. Балсамът трябва да остане 45 минути преди да бъде измит. Представители на салона споделят пред пресата, че спермата се замразява преди да бъде използвана, за да се елиминира миризмата. Обичаме косите си и се грижим за тях, но може би ще пропуснем тази процедура.

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay