Закачалки за дрехи от кожа и кости

Модата харесва скелети

Закачалки за дрехи от кожа и кости

Неведнъж сме обръщали внимание на проблемите, свързани с представите, които се насаждат за външния вид на жената. Разказахме ви за жената-Барби, за бъдещите майки, които гладуват по време на бременността си, за да не надебелеят, за новото попълнение на Victoria's secret, Карли Клос, която разбуни духовете с голите си снимки.

Наблюдаваме едни тенденции, които изключително много ни притесняват – възвръща се модата на свръхслабите моделки, а възрастовата граница пада. 10-годишни приличат на Лолити. Харесват се и се показват преждевременно пораснали деца и модели, чиито ребра могат спокойно могат да се преброят с просто око. От женствеността са останали бегли следи, доразвити от изкусните ръце на гримьора. Тези момичета нямат цикъл. Някои са имали, но отдавна е спрял заради гладуването. Семпли закачалки за много скъпи дрехи.

Един от най-престижните конкурси за красота "Elite Model Look" избра за свое лице 15-годишната Джулия Шнайдер от Швеция. Критиките към модното събитие, което се състоя в Шанхай, са че избрана за най-красива, е тинейджърка с прекалено слабо тяло. Бъдещ пример за подражание на подрастващите, които ще гледат рекламите и медийните ѝ изяви.

Джулия Шнайдер прилича по-скоро на рекламно лице на анорексия, отколкото на ролеви модел за здравата и красива жена. Дори на фона на другите моделки, взели участие в конкурса, тя изглежда твърде слаба. Според Нада Скотланд - вицепрезидент на Американската психологическа асоциация, афиширането на подобна "красота" убеждава пациентите с хранителни разстройства, че такъв е нормалният външен вид, и създава предпоставки за заболявания, свързани с гладуване, у подрастващите.

Скелетите изскачат от гардеробите в тъмното, а не трябва да вървят по модните подиуми, смятаме от Jenite.bg. Модата продължава да поддържа двойни стандарти – на мъжете е "позволено" да имат тяло на възрастни, докато жените трябва да приличат на момичета.

Извратени критерии за красота. Педофилски и анорексични.

161 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 27.03.2012|23:17
Ами това е модата... Който не може да се съгласи да спре да чете такива статии, да спре да гледа Fashion TV и това е... Просто това е бизнес... Някой са родени за него. И когато свикнеш да не ядеш много не е трудно и се чувстваш много по-добре..... Това, че статията я пишат разни комплексирани закръглени лелки, които само завиждат...
3
Не е посочен 11.12.2011|23:54
Ама чакайте бе ,хора,за коя манекенка става въпрос?Да не би да е за тоя скелет по средата на снимката с черната рокля и озъбения череп?Да,само се загледайте във физиономията.Абсолютно прилича точно на озъбен и ужасно зловещ череп.Кое му е красивото не мога да се сетя?
2
Не е посочен 08.12.2011|21:31
Та тя прилича на призрак по скоро отколкото на красиво момиче....
1
Не е посочен 08.12.2011|17:56
Всъщност модата от средата на 90-те започна да налага един шаблон за идеалната жена, който е адски нездравословен - свръхвисоки и изключително слаби (под 50 кг) манекенки и фотомодели. Всъщност това бе и краят на знаменитата ера на супермоделите от ранга на Синди Крауфорд и Клаудия Шифър, които пръскаха естествен сексапил. А днес повече модели изглеждат болнави и кльощави.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay