Защита на косата от зла зима

Как да предпазим "гривата" си от начупване и изсушаване в студените дни?

Защита на косата от зла зима

Студените температури и ветрове изсушават косата до краен предел, правят я тънка и чуплива. Това се дължи на твърде оскъдното овлажняване в сухия мраз. Затова е важно да направим всичко възможно да задържим влагата в косите си. 

Фризьор преди снега
Първият съвет, който задължително трябва да следвате, е да се погрижите за косата си още преди навън да е станало -15°С. Посетете фризьора си. Важно е да го направите, за да се отървете от изтощените, нацъфтели краища. Това ще даде свобода и жизненост на косата, а те ще ѝ бъдат изключително нужни през зимата.

Балсамът не е за пренебрегване
Задължително трябва да забравите и за всички летни продукти и стилизанти за коса. Най-вече за онези, които предпазват от слънцето. Зимните UV лъчи са много необходими през студените месеци и няма нужда да ги спирате с изкуствени продукти. Вместо това е добре да използвате такива, които съдържат достатъчно хранителни вещества и витамини.

Хубаво е при всяко измиване да използвате балсам. В повечето си варианти, той заздравява изтощената коса. Още повече, че някои от любимите зимни аксесоари, като вълнените и памучни шапки, изсушават допълнително "гривата".

В днешно време на пазара има различни видове балсами. Хубаво е освен подхранващ, да използвате и продукт от типа "без отмиване". Нанася се всеки път преди употреба на сешоар или преса. Така ще защитите косата си от високата температура и тя ще остане мека и бляскава.

Не забравяйте маската!
Освен балсамът за ежедневна употреба, е добре и веднъж седмично да си правите маска - за подхранване и заздравяване на непокорната коса. Можете да си купите готова смес, която е подобна по текстура на балсама, или да си я направите в домашни условия.

Прически без много стилизанти
Опитайте се през студените месеци да използвате възможно най-малко лак, пяна или гел. Те изсушават косата прекалено много и я правят неспособна да се бори със зимата. Освен това, стилизантите могат да причинят косопад и заплетени краища. Опитайте прически като кок, опашка или плитка в различни варианти. Така едновременно ще имате изискана фризура и няма да тормозите косата си.

Грижа за скалпа
Освен косата, скалпът също трябва да се предпазва от изсушаване. При много хора се образуват естествени омаслители и те няма нужда да се тревожат относно проблемите с хидратацията. При други обаче, нещата не са чак толкова лесни. Ако и вашата коса целогодишно е суха, то сигурно имате проблем с естественото овлажняване. Решението в този случай е доста лесно - опитайте да не я миете толкова често. Вместо всеки ден или през ден, се старайте да издържате по 3-4 дни, без да тормозите скалпа си с вода и шампоани.

Спазването на тези съвети не е трудно, а със сигурност ще останете доволни от резултата. Освен красиво и стилно палто за зимата, ще имате и мека и здрава коса.

32 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 09.11.2012|20:22
Мен ме е страх да си помисля за посещение при фризьора, тъй като всеки път там ми отнемат повече коса, отколкото съм помолила.
6
Не е посочен 09.11.2012|20:20
Добри съвети! Лятото и зимата са най-агресивните към косата и кожата, за това е добре да се подготвим с малко специални грижи.
5
Не е посочен 09.11.2012|19:18
Имам много дълга коса за това задължително използвам маски, щася я откъм химия за стилизиране, изправяне и прочие и много често я подхранвам с разни естествени масла.
4
Не е посочен 09.11.2012|19:00
прикривайте си я с нещо в люта зима
3
Не е посочен 09.11.2012|18:42
само шапка
2
Не е посочен 09.11.2012|18:27
Аз полагам много грижи за косата си и това го правя постоянно, не чакам да дойде зимата
1
Не е посочен 09.11.2012|18:16
че това си го правя така и така всеки път всичкото
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay