Изкуството да медитираш - съвети за начинаещи

Изкуството да медитираш

Изкуството да медитираш - съвети за начинаещи

Постигането на истинско състояние на медитация не е никак лесно. Тази дълбока концентрация е позната още като състояние на осъзнаване и минути на пълна релаксация. Далеч от външната среда, близо до вътрешните емоции.

 

Почитателите на медитацията я определят като много полезна и жизнено важна за пълноценния живот. Ако и вие желаете да се докоснете до това върховно себепознаване и покой на ума, то има няколко важни правила, с които трябва да се запознаете.

 

Тишината

В днешно време си е наистина трудно да се намери спокойно място, подходящо за медитация. Далеч от всички технологични устройства и разсейващи вниманието предмети. Потърсете си такова местенце, лично ваше, където да можете да релаксирате. Може да бъде вилата на някой роднина или пък някоя поляна, далеч от града.

 

Постоянството

Като при всяко начало, и първите стъпки към медитацията са трудни. Много хора не успяват да се вслушат в себе си и собствените си мисли. Специалистите обаче съветват да не се отказваме. Колкото повече медитираме, или поне се опитваме да го правим, толкова по-близо ще сме до целта.

 

Настроението

Когато дойде времето за релаксация, трябва да се настройте мисловно на такава вълна. Ако съществуват някакви проблеми, които тревожат мислите ви, трябва да се опитате да забравите временно за тях.

 

Ароматът

Ароматните свещи или клечки са идеални за мисловното спокойствие, ако сте в затворено помещение. Навън цветята и свежият въздух са тези, които ще се "погрижат" за вътрешната ви хармония.

 

"Преминаващите" мисли

Напълно нормално е изведнъж да ви "атакуват" различни мисли. Тайната всъщност е да не се концентрирате върху тях, пренебрегвайте ги.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay