Любимата ни храна за здрава коса

Авокадо и жълтък за прекрасна коса

Ако става дума за хапване, може много да си говорим. Това ни е любимото занимание и сме много опитни. Разбираме от храни и как да ги ядем по най-добрия начин. Ефективно, така че нищо да не остава накрая.

Оказва се обаче, че храната освен за ядене става и за друго в живота на една жена (да не повярва човек) и те са главно ориентирани към подобряване на косата. 

Нека ви издадем една тайна. Като си правим зелена салата, вместо да слагаме олио или дори зехтин, е много по-вкусно да се сложи авокадо – то е достатъчно мазно, но много вкусно.

В случай, че не ви допада екзотичната добавка за пролетната салата – използвайте авокадото за косата си. В него има над 25 важни съставки, включително витамин Е и В. Заменете скъпия си балсам с добре узряло, намачкано авокадо и го сложете на влажна коса, след като сте се измили с шампоан. Оставете го да действа няколко минути. Изплакнете обилно и се насладете на резултата.

Древната индийска практика Аюрведа е разчитала на магическите сили на кокосовото масло с векове. То се използва в борбата срещу стареене и стрес, а освен това има чудотворно действие върху косата. Ако масажирате скалпа си с уханното масло само няколко пъти седмично, ще предпазите косата си от пърхот, заплетени крайчета и косопад, завинаги. Плюс това, свежата миризма на кокос ще ви телепортира на плажа мигновено – ето това се нарича лечение срещу стрес.

Без значение дали ги обичате бъркани, рохки, твърдо сварени, на очи или по панагюрски, яйцата са идеален начин да получите нужната доза протеини, за да стартира деня ви здравословно и енергично. Но знаехте ли, че със същия успех може да захвърлите скъпия био шампоан и спокойно да го замените с органичен яйчен такъв, който ще измие косата ви брилянтно и ще ѝ предаде невероятен блясък. Просто масажирайте жълтък в косата си и го оставете за 10-15 минути. После изплакнете с хладка вода. Няма да съжалявате.

Не само че медът ще подслади чая ви, но ще добави и жизненост в косата ви. Смесете 2 супени лъжици мед с 2/3 чаша със зехтин и масажирайте в косата. Увийте с влажна и топла кърпа за половин час, след което изплакнете с хладка вода.

Перфектен източник на витамин Е, орехите ви предоставят много задоволителен начин, с който да дадете на косата си необходимите за блясък и еластичност масла.

Изненадващото е, че орехите могат да бъдат реален заместител на скъпото боядисване. Просто смелете ядките на ситно и ги сварете във вряла вода, изцедете ги, изчакайте ги да изстинат и ги сложете на косата си за 20 минути. Сместа от орехи ще задържи натурално пигментацията на косъма ви, като държи сивите косъмчета далеч.

5 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.04.2011|09:24
Страхотни идеи за здрава и красива коса. Някои от тях съм чувала, други не, но със сигурност ще изпробвам всичките и не се и съмнявам, че резултатите ще ме очароват. Много обичам косата и постоянно се грижа за нея. Купувам си скъпи маски и шампоани, масла и какво ли още не, но няма нищо по-добро от домашните маски, които всяка жена си приготвя, поне веднъж в месеца.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay