Рокабили в косите

Ретро тенденции за бъдещите сезони

Прически тип "Рокабили". Ако не сте съвсем сигурни - това са косите, аранжирани по начин, който упорито си тананика мелодии от зората на рокендрола и напомня за връзката му с кънтри стила. Интерпретациите са много и подходящи за различните дължини на косата, но най-често се характеризират с къдрици, зализаност над челото и андрогенен вид. С две думи, фризури като на американските "кифли" от 50-те. Любимите на още по-любимата ни Гуен Стефани. 

Рокабили прическите отдавна започнаха да се връщат на мода, особено добре се наложиха през последните две години, а пролетните колекции за 2012 направо ги издигат на пиедестал. Едновременно за мъжката и женската визия. Всъщност, в това пълнокръвно завръщане няма нищо странно, имайки предвид цялостните тенденции за наближаващия моден сезон. Силно изразено е както винтидж влиянието на 50-те, така и присъствието на мъжки елементи в женския стил.

Особено интересни бяха рокабили решенията в пролетната колекция на Джеръми Скот. Нестандартният американски дизайнер е хиперболизирал размерите на някогашните прически, акцентирайки върху всеки детайл. Стилът, който ползва за основа, носи популярното название "кънтри Барби". Фризурите на Скот са подходящи по-скоро за модните подиуми, отколкото за носене в земното ежедневие, но все пак си заслужава да ги разгледате в нашата галерия.

Рокабили в коситеРокабили в косите

Proenza Schouler също се заиграват с рокабили и Елвис в прическите, с които показаха предложенията си за пролет / лято '12. Там обаче се акцентира върху обратното – простота, намален обем на косата, "мокър" вид, съответстващ на останалите тенденции във фризурите за следващата година. Идеите за женската визия на Proenza Schouler са далеч по-реалистични и възможни за изпълнение от ексцентричните хрумвания на Джеръми Скот.

И така, ако искате косата ви да бъде в крак с модата, въоръжете се с пяна и гел. Да живее рокендрола!

10 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 30.11.2011|17:11
Има нещо такова и Бруно Марсо доста упорито си носи прическата в стил Елвис, но пък и много му ходи. Същото се отнася и за Гуен. Иначе би било девойките най-накрая да заменят кифленските си вафлички с нещо по-естествено. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay