Слабо и свежо лице за красива визия

7 диетични съвета, за здрави и стегнати лице и тяло

Слабо и свежо лице за красива визия

Лицето, колкото и добре да е замаскирано с пластове грим, е един подъл издайник както на здравословното ни състояние, така и на размерите на тялото ни от брадичката надолу.

Каквито и грижи да полагате, за да успеете да се вмъкнете най-накрая в любимия бански от тинейджърските си години, е нужно да не забравяте, че и лицето ви се нуждае от отслабващи процедури. Розовите и пълни бузки са сладки, но на фона на стройната фигура стоят някак си несъответстващо. Същото се отнася и за болнавия вид и липсващия тен на лицето ви.

Водата - този незаменим приятел на човека
Каквито и съвети да сте чували за количеството вода, което да приемате на ден, Jenite ви съветваме то да не бъде по-малко от 2 литра. Ако организмът ви почувства липса на тази лечебна течност, той ще реши, че е време да започне да я икономисва и така всяка глътка ще бъде съхранявана в тялото. В резултат на това може да получите главоболие, а краката, ръцете и лицето ви да подпухнат.

За да предотвратите подобни нежелани последствия, започнете редовно да пиете необходимото количество течности и така излишната влага сама ще напусне организма ви. Наблегнете на минералната вода, която не пропускате да редувате и с дестилирана. Зеленият чай (дори и топъл), кафето и всички сокове са възможна алтернатива.

Слабо и свежо лице за красива визия

Забравете за алкохола
Обичате да се разтоварвате с чашка-две алкохолна напитка в края на дългия ден или на среща с приятели? Съветваме ви да се откажете от този си навик. Алкохолът подобрява настроението, но не и външния вид. Освен много калорични, дори 50 грама от някое концентратно питие са в състояние да дехидратират сериозно организма ви. Вследствие на това освен с главоболие, може да се сдобиете и с кръгове или торбички под очите.

Минус 500 калории
Нормалният прием на калории за жените варира между 1800 и 2000 калории на ден. За да отслабнете с половин килограм, е нужно да намалите това количество с 500 и много бързо ще забележите промяна в телосложението си. Изключете 250 калории от менюто си и изразходвайте още толкова с повече движение. 250 калории се изразходват с 45-минутно чистене на дома, 30-минутно ходене с ускорена крачка или с 20-минутна гимнастика.

Наблегнете на пресните плодове и зеленчуци
Ако са пресни тези здравословни храни, освен с изобилие от витамини, ще снабдяват организма ви и с много течности. Повечето плодове и зеленчуци са засищащи, затова са неизменна част от всички диети.

Изхрупайте една ябълка или няколко моркова преди обяд и ще се удивите как апетитът ви е напуснал… поне наполовина. Поставете на масата в кухнята, хола или трапезарията купа с различни плодове. Така ще стимулирате мозъка си по-често да посяга към тях, вместо към пакетчето със солети от "скривалището” в кухненския шкаф.

Слабо и свежо лице за красива визия

Гответе и яжте безсолно
Солта задържа вода в организма, което, както споменахме в началото, е и причината за подутите лице и тяло. Натриев хлорид (или готварска сол) се съдържа най-много в полуфабрикатите - готовите супи, рибните и месните консерви, чипса, пакетираните ядки.

Ако яденето не би могло да ви се услади без наличието на тази хранителна добавка, тогава поне я заменете с хималайска сол. Една хитринка, с която да избягате от вредите на този продукт по любимите печени ядки, е да ги накиснете във вода за едно денонощие, за да ги обезсолите.  

Спортувайте
Разбира се, накъде без физическите натоварвания? Тренирайте винаги, когато имате свободно време, защото това ще се отрази на здравето, визията и на доброто ви настроение. А за още по-младо и свежо лице, заложете на лицевите гимнастики, които имат превантивни функции срещу бръчките.

Ако тази статия ви е харесала, не пропускайте да следите Jenite.bg във Facebook.

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay