Тъмни, андрогенни, иконични Gucci

Мрачната колекция на именития лейбъл

Миналата година по това време, криейтив директорът на Gucci Фрида Джанини представи една колекция, която се превърна в иконична. По един уникален начин тя съумя да илюстрира всичко онова, което обичаме в модата на 70-те: разкошните шапки, шармантните кожи и страхотната цветова гама в пастелни цветове.

Тази година модната къща бе поставена пред едно много сериозно предизвикателство: каква би могла да е новата колекция, че поставена до предходната, да не изглежда банална и посредствена?

Според Фрида отговорът се крие в запазването на есенцията – повторното залагане на тенденцията на мъжкия силует в дамската мода, използването отново на дръзки форми и добре познатия седемдесетарски шик.

Всичко това, представено през призмата на тъмната, готическа визия, открихме в колекцията на Gucci за есен-зима 2012, която модната къща представи в рамките на вече отминалата Седмица на модата в Милано. Те съчетаха две епохи: преекспонираните по-груби линии на 70-те и бляскавата арт деко-женственост на 20-те.

В селекцията на лейбъла, от една страна, можем да открием множество разкроени сака, палта, панталони, стеснени в глезените и съчетани с полупрозрачни топове по тялото, строги кожени балтони и костюми тип смокинг.

Другата линия представлява рокли от полупрозрачни материи, съчетаващи няколко материи: шифон, коприна и дантела, ефирни женствени перелини и гащеризони, които падат свободно по тялото и в същото време очертават силуета.

Цветовете са изцяло тъмни – черно, зелено и синьо, на места съчетани с бордо и латексова кожа. Изключение правят само два-три модела строги рокли до коленете, решени във флорални форми, които обаче също се открояват с по-тъмно звучене.

Като цяло, колекцията на Gucci за есен-зима 2012 възхвалява андрогенната красота – хем момичешка, хем момчешка, съчетаваща у себе си изначалната женственост и нежност с една по-строга, модернистична и по-мъжка визия.

В нея намираме и алените устни, очертаните в тъмно очи и изрусените вежди – тенденция, която стана популярна покрай филма "Мъжете, които мразеха жените" на Дейвид Финчър, който експериментира с нея върху главната героиня Лисабет Ланкъстър.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 27.02.2012|15:38
Има нещо такова, заради тъмните нюанси и дантелите.
5
Не е посочен 27.02.2012|15:38
Определено! Много силна колекция.
4
Не е посочен 27.02.2012|14:49
Страхотно готическо излъчване имат в същото време повечето модели.
3
Не е посочен 27.02.2012|13:19
с това черното са като "черните вдовици"
2
Не е посочен 27.02.2012|11:12
Гучи си е Гучи...
1
Не е посочен 27.02.2012|09:55
моделите наистина са страхотни
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay