В машината на времето с Free People

Насладете се на пътуването в историята на модата

Модни решения от 20-те години
Модни решения от 20-те години

Романтичните фотоси от ноемврийския каталог на Free People ни пренасят в 20-те, 50-те и 70-те години на миналия век, а финалът на пътешествието във времето е отреден за 2010-а година. Новото начало. Долавяме нотка на сладка носталгия, проследявайки смяната на декадите и следата, която са оставили те в еволюцията на женския стил. Завъртаме колелото на времето и пред очите ни изплуват картини на блаженство и неподвластни на времето красота и блясък.

20-те години
Free People ни приземяват директно в Париж, където градът и декадата на любовта се сливат в едно. Френската столица е приютила артисти, литератори и културоведи от близо и далеч, оформяйки самото ядро в пъстрия свят на изкуството. Вдъхновение, сякаш пропито във въздуха, се лее на воля из улиците на Париж, а от него черпят и знаменитите Джеймс Джойс и Хемингуей. Джаз кабарета, френски шансони и жени като никои други преди. Време на неподправена елегантност, артистични маниери и финес.

В машината на времето с Free PeopleВ машината на времето с Free People

50-те години
Pin-up красавици, лоши момчета и рокендрол. Краят на Втората световна война довява щастливи промени. Нова музика, нова мода, нови възгледи вън от шаблона и стереотипите на предходното поколение. Жени икони като Одри Хепбърн и Мерилин Монро възпитават младите момичета в свобода на духа и индивидуалност в стила. Кинолегендите Джеймс Дийн и Марлон Брандо разбиват стотици женски сърца с богоподобна външност и унищожителен чар. Послушните просто вече не са на мода.

70-те години
Експлозия от цветове и култ към свободата. Децата на цветята живеят като номади, отричат войната и проповядват мир и любов за един по-добър свят. Живеят красиво, окъпани в слънце и потопени в дъга. Носят чарлстон панталони, свободни поли и романтични макси рокли. Обичат и богато орнаментираните плетива. Весело подрънкват с гривни и гердани, носят косите си сплетени или на небрежни вълни. Без излишна суета, естественият вид е предпочитаният, а комфортът – ценен.

В машината на времето с Free People

2010.
Обратно в наши дни. Епохата на глобализацията, социалните мрежи  и прогресиращите технологии. Границите на приетото са размити. Спокойно обличаме размъкнат тишърт и пола, покрита с пайети, намятаме се с винтидж жилетка от гардероба на баба и скачаме в кецовете. Готови сме за излизане. Прекалено формално и прекалено екстравагантно са морално остарели понятия. Носим всичко от предходните няколко десетилетия в съчетание с любимите си дизайнерски брандове, актуални днес. Свободата в стила граничи с анархия. И ни харесва.

19 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay